VIDEO Pentru ce au fost condamnaţi patronii microbuzului-morţii de la Scânteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii ieşeni au dat pe 16 februarie prima sentinţă în procesul tragediei feroviare de la Scânteia, din august 2009, soldată cu 14 morţi, după ce un accelerat a intrat într-un microbuz. Ionel Dumitriu şi Constantin Scîntei, cei doi patroni ai firmei Valcris Trans care deţinea microbuzul-morţii, au primit câte trei ani de închisoare.

Ionel Dumitriu a fost condamnat pentru mai multe capete de acuzare. Trei ani de puşcărie cu executare a primit pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, doi ani de închisoare a luat pentru transport public fără licenţă şi câte un an de închisoare pentru falsificarea unui act.

UPDATE Deznodământ în procesul tragediei de la Scânteia: Trei ani de puşcărie pentru patronii microbuzului-morţii

Magistratul a contopit pedepsele şi a dispus ca Dumitriu să execute pedeapsa cea mai grea, adică trei ani de închisoare. Constantin Scîntei a fost şi el condamnat la trei ani de închisoare pentru aceleaşi capete de acuzare. „Nu mă aşteptat la aşa ceva. O să facem recurs", a spus Ionel Dumitriu, unul dintre inculpaţi.

Fără despăgubiri pentru victime

Totodată, magistraţii au respins solicitările rudelor victimelor de la Scânteia. Astfel, acestea nu vor primi despăgubiri.  „Clienţii mei au solicitat condamnarea cu executare efectivă a celor doi inculpaţi. Instanţa a ţinut cont de argumentele pe care noi le-am avut în sprijinul acestei cereri. Apreciez hotărârea ca fiind una corectă. Aştept să văd motivarea instanţei în ceea ce priveşte acordarea unor despăgubiri", a declarat Lucian Gheorghe, avocatul rudelor victimelor. Atât inculpaţii, cât şi rudele victimelor pot declara recurs.

Ascultă aici declaraţia avocatului

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite