Tragedia de la Scânteia: Trei ani de puşcărie pentru patronii microbuzului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În tragedia de la Scânteia şi-au pierdut viaţa 14 persoane
În tragedia de la Scânteia şi-au pierdut viaţa 14 persoane

Ionel Dumitriu şi Constantin Scîntei, cei doi patroni ai firmei care deţinea microbuzul implicat în tragedia de la Scânteia, vor sta după gratii câte trei ani, aşa au decis magistraţii pe 16 februarie. În tragedia din august 2009, 14 persoane şi-au  pierdut viaţa după ce un tren accelerat a intrat într-un microbuz.

Ora 13.00 Judecătorul a respins acţiunea civilă a rudelor victimelor de la Scânteia. Astfel, acestea nu vor primi despăgubiri.

Ora 12.50 „Nu mă aşteptat la aşa ceva. O să facem recurs“, a spus Ionel Dumitriu, unul dintre inculpaţi.

VIDEO Pentru ce au fost condamnaţi patronii microbuzului-morţii de la Scânteia

Ora 12.40 Magistraţii au decis ca cei doi patroni ai firmei de transport persoane să fie condamnaţi la trei ani de închisoare cu executare. Aceştia pot ataca sentinţa.

image

Daţi click pe colaj pentru mai multe poze cu cei doi administratori

Ora 7.00 Magistratul Judecătoriei Iaşi va decide joi, 16 februarie, ce pedepse vor primi cei doi patroni. Sentinţa va fi dată în şedinţă publică. Pe 14 august 2009, un microbuz al firmei Valcris Trans, care transporta pasageri pe ruta Scânteia-Iaşi, a fost lovit în plin de trenul accelerat Iaşi-Braşov. În urma accidentului, 14 persoane, printre care şi şoferul, au decedat. Doar doi pasageri din microbuz au scăpat cu viaţă.

Citiţi şi:

Martor în dosarul tragediei de la Scânteia: „Şoferul trecea pe roşu"

Procesul tragediei de la Scânteia amânat pentru că poliţiştii au uitat să aducă martorii

Ionel Dumitriu a fost acuzat în luna august 2010 de procurori de  nerespectarea regimului transportului rutier public, fals intelectual, fals material în înscrisurile oficiale şi uz de fals.Constantin Scîntei a fost trimis şi el în judecată pentru  nerespectarea regimului de transport rutier public şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate  în muncă dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite