Un singur proprietar din blocul explodat în Dancu va fi despăgubit de o firmă de asigurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar patru familii din cele 27 care au rămas cu apartamentele distruse după explozia din localitatea ieşeană Dancu şi-au asigurat locuinţa în caz de calamitate.

Locatarii din blocul explodat acuză E.ON de muşamalizare. Ieşenii cer anchetă corectă

Trei locatari din blocul H3, care a explodat pe 25 februarie la periferia Iaşiului din cauza unei acumulări de gaze, au încheiat poliţe de asigurare obligatorie, pentru care plătesc 20 de euro anual. Doar unul dintre locatari, Roxana State, a ales să-şi încheie asigurarea facultativă, pentru care plăteşte 30 de euro pe an, şi care îi va acoperi toate daunele rezultate în urma deflagraţiei.

Explozia din Dancu: două victime, 27 de locuinţe şi 7 maşini avariate după evaluarea finală a pompierilor ieşeni FOTO

„A venit un evaluator de la bancă, a făcut fotografii şi mi-a făcut un dosar de daune. Cred că sunt unul din apartementele cele mai norocoase“, a spus Roxana State. Explozia i-a distrus uşa metalică, geamul de la supragerie, electrocasnice şi câteva piese de mobilier, toate evaluate la 10.000 de lei. Cum asigurarea despăgubeşte stricăciuni între 3.000 de euro şi 120.000 de euro, locatarul blocului îşi va putea reamenaja locuinţa.

E.ON a venit, a reparat, blocul tot a explodat

În judeţul Iaşi, doar 25.000 de proprietari au încheiat  asigurări obligatorii pentru case. La acestea se adaugă 66.000 de poliţe facultative. În municipiul Iaşi, sunt asigurate doar 12.000 de case şi apartamente, din totalul celor 120.000 existente.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite