De la microfoane în pereţi, la protest în stradă şi dialog prin răvaşe. Ultima „minune“ la CJ Iaşi: salarii tăiate pentru vicepreşedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Adăscăliţei şi Victor Chirilă s-au trezit ieri cu veniturile micşorate deoarece au decis la începutul lunii iunie să-şi scoată birourile în stradă în semn de potest.

UPDATE Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean şi-au mutat biroul în stradă. Constantin Simirad: „Să-şi ia sucuri şi popcorn să le vândă acolo“ (FOTO, VIDEO)

Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean, a decis să le taie din salariile celor doi demnitari echivalentul a trei zile lucrătoare, pentru perioada în care demnitarii şi-au scos birourile în stradă pentru a protesta faţă de scandalul interceptărilor din instituţie.

Iaşi: Vicepreşedinţii protestari au rămas fără salarii după ce şi-au scos birourile în stradă

„Li s-au tăiat din salarii orele pe care le-au lipsit din instituţie. Sunt 17-20 de ore în total, adică trei zile de muncă. De fapt, ei au lipsit mai mult, dar i-am somat şi s-au întors la serviciu“, a spus Simirad.

Indignaţi, vicepreşedinţii i-au cerut şefului instituţiei socoteală şi au ameninţat cu instanţa pentru abuz în serviciu."Îl dăm în judecată pentru abuz în serviciu dacă nu pune la dispoziţie documentele care stau la baza diminuării indemnizaţiei. Legea dă o indemnizaţie fixă. Este ca şi cum vicepreşedinţii ar trebui să stea la dispoziţia preşedintelui. Consider că e un abuz", a spus Victor Chirilă. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite