Tablouri de sute de mii de euro, expuse la Iaşi GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele dintre cele mai valoroase opere de artă semnate de pictori români sunt expuse în premieră la Iaşi în incinta Camerei de Comerţ şi Industrie.

Tablouri care poartă semnătura lui Nicolae Grigorescu sau Nicolae Tonitza pot fi admirate în cursul acestei zile de ieşeni. Unele dintre cele mai scumpe exponate ajung chiar şi până la 250.000 de euro. Cel mai valoros tablou este un nud semnat de Nicolae Tonitza.


Daţi click pe colaj pentru a vedea imagini cu valoroasele picturi

image

„În iatac" este o pictură a cărei valoare este estimată între 150.000 şi 250.000 de euro. Acesta este, de altfel, şi cel mai valoros nud realizat de artist scos vreodată la vânzare. El provine din colecţia doctorului Iosif Dona şi este clasat în categoria Tezaur a Patrimoniului Naţional Cultural Mobil.

„Care cu boi" - 220.000 de lei                                                      

 O altă capodoperă expusă la Camera de Comerţ şi Industrie îi aparţine lui Nicolae Grigorescu. „Care cu boi la Orăţii" este una dintre cele mai importante picturi semnate de artist, datate după 1895. Un peisaj de mari dimensiuni, aceasta este o variantă a operei „Întoarcerea la târg" a maestrului, aflată în colecţia Muzeului Naţional de Artă al României. Lucrarea este evaluată la o sumă cuprinsă între 120.000 şi 220.000 de lei.

Toate cele 60 de opere care pot fi admirate la Camera de Comerţ vor fi vândute în cadrul licitaţiei de iarnă organizată la Ateneul Român din Bucureşti pe data de 14 decembrie de către casa Artmark.

Citeşte şi:

Pictorul Ceauşeştilor primeşte titlul de excelenţă pentru întreaga activitate

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite