UPDATE Fiul fostei directoare de la Terom şi un fiu de preot reţinuţi în urma unui scandal armat în Iaşi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două grupări s-au încăierat noaptea trecută într-un local din Iaşi, după ce un bărbat şi-a amintit că în urmă cu două săptămâni nu a fost lăsat să intre într-o discotecă. Doi dintre scandalagii au tras mai multe focuri.

14.20 Pe numele celor trei persoane, procurorii au făcut propunere de arestare pentru infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publica.

14.15 Avocatul Marian Gheorghiţă, apărătorul lui Lucian Zlate, susţine că acesta nu recunoaşte susţinerile procurorilor. „Propunerea pentru Zlate este făcută pentru ultraj contra bunelor moravuri, deţinerea fără drept a unei arme neletale, uzul fără drept a unei arme neletale, pentru distrugere şi ameninţare. Clientul meu nu recunoaşte. În această fază nu există arma pentru a se face dovada certă că el a folosit-o. Din declaraţiile pe care le-am putut vedea până acum se pretinde că au tras unii în alţii. Situaţia cea mai grea e a lui Zlate. Pretindem că nu există ultraj contra bunelor moravuri. Clientul meu spune că nu avea armă la el", a declarat avocatul Marian Gheorghiţă, la ieşirea din Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

image

Toni Baltag, avocatul lui Laurenţiu Dăscăleanu susţine la rândul său că sacesta din urmă a nimerit în altercaţie pur întâmplător. „Era la terasă, a fost atacat, eu spun că este vorba de legitimă apărare. Nu a fost împuşcat. S-a tras asupra sa şi nimic mai mult. Din punctul meu de vedere, situaţia stă total diferit faţă de cea reţinută de organele de urmărire penală", a precizat Toni Baltag.

Apărătorul lui Tiberiu Florea, avocat Laura Chiticariu, susţine că în cazul clientului său a fost vorba de legitimă apărare. „Zlate, împrepună cu alte opt persoane, i-au atacat în timp ce jucau rummy. Avea o armă cu permis cu tot. A tras în aer pentru dezamorsarea conflictului. Este declaraţia foarte clară, sunt martori oculari. Toţi martorii de acolo spun că Zlate a tras în el. Este foarte clar legitimă apărare“, a explicat şi avocatul Laura Chiticariu.

10.25 Potrivit anchetatorilor scandalul s-a petrecut la localul Cocoşul de Aur şi a început după ce Laurenţiu Dăscăleanu şi-a amintit că în urmă cu două săptămâni nu fusese lăsat să intre în discoteca Skin. El a intrat în conflict cu un bărbat din gaşca lui Lucian Viorel Zlate, fiul fostei directoare de la Terom.

În urma altercaţiei verbale, participanţii au scos din maşini mai multe bâte, pe care însă nu le-au folosit. Anchetatorii au precizat în timpul conflictului, Tiberiu Florea a intervenit în apărarea lui Dăscăleanu şi a tras trei focuri de armă cu un pistol cu bile de cauciuc, pe care îl deţinea legal.

Citiţi şi:

Iaşi: Clanul Corduneanu se regrupează pe Facebook după ce a scăpat de puşcărie (FOTO)

Prinţul ţiganilor adună interlopii la nuntă în Iaşi. Naş va fi Adrian Copilu Minune FOTO

Lucian Viorel Zlate a ripostat şi el cu focuri de armă şi a tras mai multe focuri cu un pistol cu gaz pe care, potrivit anchetatorilor, îl deţinea ilegal.

În urma scandalului toţi trei au fost reţinuţi de poliţişti. „S-a formulat propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri. În dosar se mai efectuează cercetări şi pentru lovire, distrugere, port şi uz ilegal de armă", a spus comisarul Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipiului.

Citiţi şi:

Ieşenii cu bolizi de zeci de mii de euro îşi ţin bijuteriile în garaj ca să nu şi le rupă în hârtoapele din oraş (FOTO)

Tiberiu Florea, este un cunoscut membru al lumii interlope. Acesta a fost cercetat în urmă cu câţiva ani pentru proxenetism, tentativă de înşelăciune şi falsificare de monedă. Pentru ultimele două infracţiuni interlopul a fost achitat. Florea este fiu de preot şi un apropiat al familiei Corduneanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite