Iaşi: Poliţiştii de frontieră prinşi la braconaj au scăpat de dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au decis ca agenţii Sorin Petrea şi Lucian Gabriel Nistor, precum şi comisarul Iulian Moişanu, să fie amendaţi.

Cei trei poliţişti au contestat soluţia dată în dosar. „Au formulat plângeri împotriva soluţiilor şi urmează ca acestea să fie soluţionate", a spus scurt Andreea Nica, prim-procuror  al Parchetului de pe lângă Judecătorie.

Cei trei au intrat în atenţia anchetatorilor la începutul lunii noiembrie 2008, când au fost prinşi la braconaj pe fondul de vânătoare din apropierea localităţii Golăieşti. Ei au refuzat să se legitimize la solicitarea paznicului fondului de vânătoare, iar apoi i-au dat acestuia date false de identitate şi nu i-au arătat nici un document prin care ar fi avut voie să vâneze în zona respectivă. Cei trei angajati ai Inspectoratului Poliţiei de Frontieră au fost prinşi însă de agenţii de la Postul de Politie din Golăieşti când se întorceau să îşi recupereze armele pe care le ascunseseră în tufişuri.

Trei poliţişti de frontieră ieşeni, anchetaţi pentru braconaj

Dosarul care poliţiştii de frontieră au fost cercetaţi a fost plimbat între Poliţie şi Parchetele din Iaşi şi Răducăneni, timp de aproape doi ani. Acesta a fost înregistrat la Parchetul Curţii de Apel, pentru că unul dintre suspecţi era ofiţer. După ce s-a constatat că nu face parte din poliţia judiciară, dosarul a fost trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni. Aici anchetatorii nu făcut nici un act în dosar pentru că locul în care fusese săvârşită infracţiunea, nu se afla pe raza lor teritorială. Cel mai probabil dintr-o eroare dosarul a fost trimis la Răducăneni, făcându-se o confuzie între localitatea Grozeşti, care este în aria Parchetului Răducăneni şi Golăieşti, unde au fost prinşi poliţiştii şi care îine de Parchetul de pe lângă Judecătorie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite