Unul din agresorii bunicului-pistolar din Iaşi a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au cerut arestarea lui Mihai Adonicioaie (58 de ani) şi a fiului său Radu Ionuţ (26 de ani) chiar în ziua în care aceştia au fost externaţi din spital. Judecătorii au decis în această după-amiază să emită mandat de arestare doar pe numele tatălui.

Anchetatorii au cerut arestarea celor doi sub acuzaţia de violare de domiciliu. „Instanţa a admis propunerea formulată pe numele tatălui şi ne-a respins propunerea în cazul fiului. Am declarat recurs. Se fac cercetări şi pentru alte infracţiuni decât cea pentru care s-a formulat propunerea de arestare. Părţile vătămate nu au depus până la acest moment plângere", a spus Andreea Nica, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătorie.

Scandalul în care au fost implicaţi cei doi s-a petrecut la începutul acestei săptămâni, în noaptea de duminică spre luni, în satul Proselnici (comuna Miroslava). Mihai Adonicioaie şi fiul său au intrat în casă peste soţii Leahu în jurul orei 1.00 înarmaţi cu topoare şi cuţite

Citiţi şi: Vezi mărturia bunicului-pistolar care a tras 7 cartuşe ca să se apere de vecinii care l-au atacat

Potrivit victimelor scandalurile dintre cele două familii ar fi început după ce i-au lăsat pe agresori fără curentul electric, aceştia fiind branşaţi ilegal la reţea. „Ei aveau trasă lumină de pe casa mea, iar eu plăteam facturi imense. Am cerut autorităţilor să le taie cablul. Cum i-am lăsat fără lumină au început problemele. Mă înjurau şi mă ameninţau cu moartea", a povestit Ion Leahu, bătrânul în vârstă de 73 de ani atacat în casă.

Singura scăpare a bătrânilor a fost pistolul cu bile de cauciuc pe care Leahu îl deţine legal şi pe care l-a folosit împotriva atacatorilor. El a tras înspre agresori toate cele 7 cartuşe pe care le avea. Bătrânul a mai precizat că avea arma din anul 2008, iar acum a fost prima dată când a folosit-o.

Citiţi şi: Un septuagenar ieşean a tras 7 cartuşe în vecinii care l-au atacat

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite