UPDATE Revolta chinezilor de la Palas, oprită cu violenţă şi spray lacrimogen GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de angajaţi de origine chineză protestează pe strada Palat. Artera de circulaţie este aproape blocată. Ei spun că sunt nemulţumiţi de salariile mici pe care le primesc.

18.21 În timpul protestului a fost cerut şi ajutorul pompierilor. „Am fost solicitaţi prin 112 pentru a interveni în zona şantierului Palas întrucât într-un conflict dintre muncitorii de la şantier şi firma de pază cei dintâi au răsturnat un autoturism al firmei de pază şi exista pericolul de a se declanşa un incendiu. S-a deplasat o autospecială cu apă şi spumă dar nu a fost necesară intervenţia acesteia“, a precizat Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

image

Daţi CLICK pe poze pentru prima fotogalerie cu revolta muncitorilor chinezi de la Palas

18.11: Muncitorii nemulţumiţi s-au retras din faţa complexului imobiliar. Şase dintre ei au fost luaţi de cei de la Serviciul de Intervenţie Rapidă.Potrivit medicilor, cei doi muncitori afectaţi de substanţa iritantă a sprayului lacrimogen sunt în afara oricărui pericol.

Un translator sosit la locul revoltei susţine că nemulţumirile au pornit în această dimineaţă când s-au discutat o serie de aspecte legate de salarizare. „Dimineaţă s-a vorbit despre salarii. Şeful voia să plătească după contractul pe care l-au semnat, dar muncitorii nu erau mulţumiţi. Spun că au nevoie de bani“, a spus translatorul.

Muncitorii nemulţumiţi spun că vor să se întoarcă acasă dacă nu vor fi plătiţi după cum doresc.

17.46: Reprezentanţii complexului imobiliar Palas spun că problema va fi rezolvată de sub-antreprenorul chinez care s-a ocupat cu aducerea forţei de muncă. „Este o problemă internă a unui sub-antreprenor chinez, pe care acesta o va rezolva. Noi am intervenit doar ca să menţinem calmul“, a explicat Gabriela Doboş, reprezentantul PR al Palas.

image

Daţi CLICK pe poze pentru a doua galerie foto cu revolta muncitorilor chinezi de la Palas

17.15: La faţa locului a sosit şi o maşină a Serviciului de Intervenţie Rapidă. Muncitorii nemulţumiţi au fost grupaţi de către forţele de ordine în faţa Centrului de Afaceri din cadrul complexului.

Se pare că nemulţumirile au pornit de la diferenţele de salarizare dintre angajaţi.

17.03: Cei aproximativ 40 de angajaţi protestează de aproape jumătate de oră în faţa centrului de afaceri din cadrul complexului Palas. Ei sunt nemulţumiţi din cauza banilor puţini pe care îi primesc pentru munca prestată pe şantier.

Trei muncitori chinezi striviţi de o platformă prăbuşită pe şantierul imobiliar Palas

Doi dintre protestatari au fost transportaţi la spital după ce agenţii de pază ai complexului imobiliar le-au pulverizat spray lacrimogen în faţă.

Anchetă pe şantierul Palas din Iaşi după ce trei muncitori chinezi au fost striviţi de o platformă de beton

Echipaje ale Poliţiei şi ale Poliţiei Locale au ajuns la faţa locului.

Vom reveni cu amănunte şi imagini.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite