Medicament „made in Iaşi“ pentru americani. Vezi aici cât câştigă producătorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicamentele se produc în zone sterilizate
Medicamentele se produc în zone sterilizate

Compania Antibiotice, unul dintre cei mai importanţi jucători din acest domeniu de pe piaţa din ţară, va reprezenta, din nou, Iaşiul în Statele Unite.

Medicamentul generic Nafcilină injectabilă în doze de 1 g şi 2 g, produs de companie, a obţinut aprobarea din partea Food and Drug Administration (FDA), autoritatea americană de reglementare în domeniul medicamentului şi alimentaţiei, pentru a fi comercializat pe piaţă.

„Intrusul“ din topul angajatorilor ieşeni

Acesta este cel de-al treilea produs ieşean care intră pe piaţa Statelor Unite, după medicamentul generic Ampicilină şi substanţa activă Nistatină.

Conform primelor estimări ale companiei ieşene, acest fapt se va concretiza într-o creştere cu 1,6 milioane de dolari a cifrei de afaceri dezvoltate în SUA, până la 4,5 milioane de dolari, în anul viitor.

Nafcilina injectabilă, produsul care va intra pe piaţa americană este o penicilină indicată în infecţiile cu stafilococi.

 „Aprobarea comercializării unui nou produs pe piaţa SUA, cât şi obţinerea avizului FDA pentru fabricaţia produselor parenterale penicilinice sunt o excelentă carte de vizită",  susţine Ioan Nani, directorul general al Antibiotice.

Credinţa la Iaşi: afacere de 48,4 milioane de lei

Producătorul de medicamente se situează şi anul acesta pe prima poziţie a topului realizat de Camera de Comerţ şi Industrie, în domeniul său de activitate, cu un profit de 18,4 milioane de lei şi o cifră de afaceri de 243,6 milioane de  lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite