Compania implicată în ancheta DNA de la UMF neagă acuzaţiile. Universitatea mai aşteaptă până duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şefii companiei Maguay au ţinut să clarifice acuzele care li se aduc la Iaşi
Şefii companiei Maguay au ţinut să clarifice acuzele care li se aduc la Iaşi

Reprezentanţii companiei Maguay, al cărei director comercial a petrecut o zi în arestul Poliţiei Iaşi, neagă afirmaţiile apărute în ultimele zile cu privire la ancheta derulată de procurorii anti-corupţie.

Aceştia infirmă în primul rând acuzaţiile conform cărora licitaţia prin care s-a câştigat contractul ar fi fost trucată. „S-a afirmat că licitaţia în urma căreia Maguay a dezvoltat şi a implementat soluţia de e-learning pentru UMF Iaşi ar fi fost «trucată» prin distorsionarea concurenţei în sensul limitării participării la aceasta a altor operatori economici ce activează în domeniu. Licitaţia s-a desfaşurat cu respectarea dispoziţiilor OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, desfăşurată transparent prin intermediul site-ului oficial de achiziţii SEAP şi nu a fost de natură să îngrădească sub nicio formă participarea agenţilor economici interesaţi, aşa cum se sugerează în informaţiile publicate", susţin reprezentanţii companiei.

Limbaj de mahala al prorectorului învinuit în scandalul de la UMF Iaşi: „Se spune că mă-sa îi cu...ă, iar tac-su îi laba...u“

Aceştia neagă şi acuzaţiile de dare de mită care au fost prezentate şi care se referă la un laptop, la sopnsorizarea cu o sumă de bani pentru Zilele UMF şi la aparatură IT. „Laptopul Lenovo a făcut obiectul unei alte proceduri de achiziţie publică organizată de UMF Iaşi, nefinalizate datorită neîncadrării niciuneia dintre cele şapte oferte depuse în bugetul anunţat, motiv pentru care laptopul se găseşte în prezent în gestiunea Maguay. Sponsorizarea UMF pentru organizarea evenimentului Zilele UMF a fost oferită pe bază de contract de sponsorizare şi în conformitate cu prevederile legale. De altfel, Maguay are o listă de cel puţin 20 de sponsorizări diferite, în ultimii 5 ani, conducerea companiei considerând sponsorizările ca fiind acte sociale benefice. În ceea ce priveşte aparatura IT pentru Eventer Net, în realitate aceste echipamente au fost livrate pe bază contractuală companiei SC Congrex.net SRL, fără nicio legătură cu licitaţia aflată sub anchetă", mai spun cei de la Maguay.

Averile colosale ale şefilor de la UMF suspectaţi de corupţie. Consilierii de la Ministerul Comunicaţiilor cercetaţi în acelaşi dosar, modeşti UPDATE

De asemenea, reprezentanţii companiei explică, într-un comunicat de presă, că scopul proiectului implementat de UMF a fost dezvoltarea şi implementarea celei mai complexe şi performante platforme de e-learning din România, bazată pe o infrastructură hardware compusă din peste 20 de servere Maguay, peste 10 unităţi profesionale de stocare cu librării de bandă pentru arhivare şi back-up, o largă infrastructură de reţea şi o multitudine de elemente de siguranţă a datelor şi a accesului la aceste date.

„Infrastructura de la UMF Iaşi, este o soluţie completă, construită pe o platformă nonproprietară, scalabilă, uşor de dezvoltat şi administrat. Suntem mândri de acestă realizare, pe care o considerăm o referinţă în ceea ce priveşte dotarea IT a mediului universitar din România" a declarat Silviu Uţa, director tehnic al companiei.

Scandal de corupţie la UMF. 19 angajaţi sunt suspectaţi de fraudă cu fonduri europene. Rectorul a ajuns la spital cu tensiunea ridicată UPDATE

Eduard Pughin, director operaţional al Maguay Impex susţine că „Fără îndoială, platforma de e-learning implementată de Maguay la UMF Iaşi are o complexitate nemaiîntâlnită în România, funcţionează la parametri foarte buni de performanţă şi foloseşte cea mai nouă tehnologie. Ea s-a impus ca una dintre modalităţile principale de desfăşurare a activităţilor cadrelor didactice şi studenţilor de la UMF Iaşi care va deveni în scurt timp indispensabilă şi totodată elementul principal care va diferenţia UMF Iaşi de universităţile concurente"

Specialiştii Maguay au realizat o demonstraţie a portalului de la UMF Iaşi astăzi, în sediul Maguay din Bucureşti în cadrul căreia s-a putut observa punctual funcţionalitatea lui.

Rectorul Vasile Astărăstoae, învinuit în scandalul de la UMF Iaşi, primeşte titlul de cetăţean de onoare la Seara Valorilor UPDATE

Duminica aceasta şi conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie va clarifica, în cadrul unei conferinţe, acuzele care se aduc profesorilor şi rectorului Vasile Astărăstoae.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite