Averile colosale ale şefilor de la UMF suspectaţi de corupţie. Consilierii de la Ministerul Comunicaţiilor cercetaţi în acelaşi dosar, modeşti UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi (UMF) încasează lunar cât 24 de salariaţi. Impresionantă la capitolul imobile este declaraţia Danielei Druguş, directorul economic de la UMF.

Ora 10.50 Şi ceilalţi trei angajaţi ai Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, secretarul general adjunct Ionuţ Negrescu şi consilierii asistent Cristina Stanciu şi Raluca Isabela Vătuiu, sunt modeşti conform declaraţiilor de avere postate pe site-ul instituţiei.

Singurul venit al Cristinei Stanciu este salalriul anual de 8.555 de lei de la Minister.

image

Raluca Isabela Vătuiu a moştenit în 1998 jumătate dintr-un apartament de 70 metri pătraţi în Bucureşti. Aceasta are un autoturism Hyundai Accent fabricat în 2009.

La capitolul venituri, aceasta obţine anula un salariu de la MCSI de 21.201 lei, iar soţul său are un venit anual de 13.920 de lei. La acestea se aduagă indemnizaţia de 2.802 lei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Vezi şi:

Limbaj de mahala al prorectorului învinuit în scandalul de la UMF Iaşi: „Se spune că mă-sa îi cu...ă, iar tac-su îi laba...u“

Rectorul UMF, Vasile Astărăstoae, a fost externat

Ionuţ Negrescu a obţinut într-un singur an 22.150 de lei de la MCSI, 564 de lei de la Compania Naţională Poşta Română unde este membru în Consiliul de Administraţie, 7.380 de lei de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică unde a fost membru până pe 23 septembrie 2010, 142 de lei de la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii unde este membru din 7 octombrie 2010, 94 de lei de la SC Romfilatelia SA şi 420 de lei de la Comisia Filatelică.

Ora 09.30 Declaraţiile de avere ale lui Dan Alexandru Verner şi Ionuţ Muşat, ambii consilieri în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, arată că veniturile acestora sunt constituite exclusiv din salarii, nu au maşini, case, dar nici datorii la bănci.

Consilierii Dan Alexandru Verner şi Ionuţ Muşat, consilieri în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale sunt învinuiţi în dosarul de corupţie de la UMF Iaşi privind trucarea lictaţiei unui proiect realizat cu fonduri europene. Declaraţiile de avere ale celor doi arată că aceştia nu au alte venituri decât salariul lor. Astfel, în declaraţia postată pe site-ul Ministerului, Dan Alexandru Verner are trecut la venituri doar salariul de 18.118 lei obţinut într-un an. Acesta mai deţine 100 de acţiuni la SC AIGIS SRL Turda, unde este asociat. Nu are trecut nimic în dreptul clădirilor, terenurilor sau maşinilor, dar nici în cel al creditelor bancare.

Aproape aceeaşi situaţie este întâlnită şi în cazul consilierului Dănuţ Muşat. Acesta deţine un apartament cu 4 camere pe care l-a cumpărat în 1995, dar care este trecut pe numele soţiei. În ceea ce priveşte veniturile, consilierul Muşat a obţinut într-un an un salariu de 17.600 de lei, la care se adaugă 44.400 de lei indemnizaţia soţiei pentru creşterea copilului şi încă 2.900 de lei, alocaţia celor doi copii. Consilierul mai deţine 1.950 de acţiuni la SIF Transilvania unde este acţionar.

Ora 09.13 Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi (UMF) încasează lunar cât 24 de persoane cu salariul mediu pe economie. Şef peste trei instituţii şi profesor la două universităţi ieşene, Vasile Astărăstoae a încasat în fiecare lună a anului trecut câte 31.524 de lei.

Bani primeşte din şase locuri, la care se adaugă şi bani europeni de la proiecte de cercetare. Aşa se face că anul trecut, Vasile Astărăstoae a băgat în buzunar 94.663 de lei de la Institutul de Medicină Legală Iaşi unde este director, alţi 130.450 de lei i-au venit de la UMF pe care o conduce şi la care este profesor, 6.800 de lei a primit de la Facultatea de Drept de la Universitatea „Cuza" unde este profesor, 5.649 de lei a luat de la Colegiul Medicilor Iaşi, 6.165 de lei i-au venit de la Comisia superioară de Medicină Legală şi Expertize, iar 36.908 lei a luat de la Colegiul Medicilor din România. La toate acestea se adaugă 33.346 de lei pe care i-a încasat de la proiecte de cercetare şi drepturi de autor.

În declaraţia de avere a rectorului sunt trecute două apartamente în Iaşi, cumpărate împreună cu soţia.

Mult mai impresionantă la capitolul imobile este declaraţia Danielei Druguş, directorul economic de la UMF. Aceasta deţine două case, dar şi 640 de metri pătraţi de teren intravilan. Are însă şi datorii pe măsură la bănci. La BRD are contractat un credit în valoare de 291.000 de euro a cărui termen de scadenţă este în 2014. Împrumutul a fost făcut în 2008, atunci când directorul şi-a clădit o vilă în zona Agronomie. Din declaraţia ei de avere reiese că locuinţa are o suprafaţă de nu mai puţin de 478 de metri pătraţi.

Corupţie la Medicină cu educaţia virtuală

Directorii de la Universitatea de Medicină din Iaşi şi omul de afaceri acuzaţi de corupţie dau ochii cu judecătorii

Scandal de corupţie la UMF. 19 angajaţi sunt suspectaţi de fraudă cu fonduri europene. Rectorul a ajuns la spital cu tensiunea ridicată UPDATE

Daniela Druguş mai deţine un imobil în Iaşi, a cărui suprafaţă este de 128 de metri pătraţi. În 2009, Daniela Druguş a obţinut un venit de 184.791 de lei doar din salariul de la universitate.

Celălalt reprezentant al UMF intrat în vizorul DNA nu este atât de avut ca Daniela Druguş. Adrian Ciureanu are trecut în declaraţia sa de avere un apartament de 82 de metri pătraţi, Venitul lunar din salariu este de 46.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite