Preşedintele Băsescu îi dă pensie judecătoarei cu mita în flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgeta Buliga a fost arestată în noiembrie 2010. Foto: Ziarul de Iasi
Georgeta Buliga a fost arestată în noiembrie 2010. Foto: Ziarul de Iasi

Şeful statului a semnat miercuri decretul de eliberare din funcţie a judecătoarei Georgeta Buliga, de la Curtea de Apel Iaşi, condamnată la 4 ani şi 6 luni de închisoare.

La propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, preşedintele Traian Băsescu a emis decretul de eliberare din funcţei a judecătoarei. Aceasta se află în închisoare pentru că ar fi primit bani într-un buchet de flori de la un ieşean pentru a da o hotărâre favorabilă în cazul acestuia.

„Plenul CSM a decis să propună Preşedintelui României eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Iaşi a doamnei judecător Georgeta Buliga, ca urmare a rămânerii definitive a unei condamnări la pedeapsa cu 4 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea unei infracţiuni de corupţie", se precizează  într-un comunicat al CSM emis la jumătatea acestei luni.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada februarie-martie 2010, Buliga, fostul preşedinte al Curţii de Apel Iaşi, a cerut şi a primit de la ieşeanul Liviu Popescu 4.000 de euro pentru a-i da acestuia o hotărâre favorabilă într-un dosar.Magistratul ar fi susţinut că banii sunt pentru cele două colege de complet. La Curtea de Apel, Liviu Popescu a avut câştig de cauză, iar din completul de recurs a făcut parte şi Georgeta Buliga.

Citeşte toate detaliile acestui caz accesând linkurile de mai jos:

Sentinţă fără precedent la Iaşi. Judecătoarea care a primit mita în flori va sta 4 ani şi 6 luni după gratii

Judecătoarea arestată pentru luare de mită a fost suspendată de CSM

Iaşi: Cum a câştigat procesul bărbatul care i-a dat mită judecătoarei Georgeta Buliga, arestată pentru 29 de zile

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite