Portretul-robot al infractorului de care trebuie să te fereşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoţii ieşeni sunt din ce în ce mai inventivi. Noile metode de sustragere a bunurilor sunt cele prin care infractorii se prezintă drept reprezentanţi ai unor companii care vând diverse produse, sau ale unor firme care oferă servicii de curăţenie sau de deratizare.

„Ţintele perfecte" ale noului val de hoţi din locuinţe sunt bătrânii, cei care lasă în apartamente diverse persoane sub o serie variată de pretexte. Chiar în cursul zilei de marţi, 7 februarie, secţia 3 de Poliţie a fost sesizată de o bătrână de 76 de ani despre faptul că două persoane necunoscute, sub pretextul că sunt angajate ale unei firme de deratizare au pătruns, cu acordul ei în apartament şi, profitând de neatenţia sa, au sustras suma de 850 de lei.

IAŞI Orele şi zilele în care ne pot vizita hoţii

Având în vedere faptul că acest timp de infracţiuni s-au înmulţit în ultima perioadă la Iaşi, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie îi avertizează în special pe bătrânii predispuşi să deschidă uşa cu privire la riscurile la care se expun. „Acest tip de infractor este politicos şi pretinde a fi un reprezentant al unor autorităţi publice, companii de gaze, apă sau electricitate. Face parte din categoria persoane convingătoare şi insistente. Poate fi bărbat, femeie sau chiar un copil. Cere un pahar cu apă sau vrea să se spele pe mâini. Alţi infractori oferă produse promoţionale sau la un preţ redus. De fapt, aceşti indivizi certaţi cu legea folosesc orice poveste pentru a intra în casa ta. Sunt cazuri în care poartă adesea salopete cu logo-ul companiei", avertizează Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Iaşi: Cum acţionează hoţii de apartamente. Vezi aici unde şi când au loc cele mai multe furturi din locuinţe

În general hoţii îşi aleg victimele dintre persoanele în vârstă, însă oricine poate fi păcălit. Ei lucrează deseori câte doi sau chiar în echipe mai mari. Sunt bine organizaţi. Unui va distrage atenţia victimei, în timp ce altul va căuta în camerele casei bani sau alte valori.

Sfatul poliţiştilor pentru cei care au suspiciuni că o astfel de persoană le-a sunat la uşă este să sesizeze imediat acest lucru la numărul de telefon 112.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi ştiri din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite