Cinci tineri judecaţi la Iaşi pentru spargerea Liceului „Anghel Saligny“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii de furtul de la Liceul Anghel Saligny din Iaşi au fost audiaţi la Parchetul de pe lângă Judecătorie
Suspecţii de furtul de la Liceul Anghel Saligny din Iaşi au fost audiaţi la Parchetul de pe lângă Judecătorie

Procurorii i-au pus sub acuzare pentru furt calificat şi tăinuire. Alin Virgin Mihăiescu, cel care a plănuit spargerea împreună cu doi minori, mai furase anterior din incinta aceluiaş liceu

Potrivit actului de acuzare întocmit de procurori, Alin Virgil Mihăiescu le-a povestit minorilor Andrei Romăşcanu şi Florin Radu că în trecut a mai furat din instituţia de învăţământ, că ştie foarte bine clădirea şi le-a propus să meargă să sustragu bunuri.

Citiţi şi: Liceul „Anghel Saligny“, călcat în cursul nopţii de hoţi, era prevăzut cu un sistem de alarmă care se defectase

Cu un cleşte Mihăiescu şi Radu au tăiat gardul împrejmuitor al liceului, în timp ce Romăşcanu stătea de pază. După ce au intrat în curte s-au dus la una din ferestrele situate la parter, care era prevăzută cu gratii. Ca să nu lase amprente, Mihăiescu şi-a pus pe mâini o pereche de mănuşi, Romăşcanu şi-a tras mânecile peste palme, iar Radu s-a dezbrăcat de tricou şi l-a înfăşurat pe palme şi au început să tragă de gratii.

Citiţi şi: Creierul spargerii de la Liceul „Anghel Saligny“, la a doua lovitură dată şcolii

În momentul în care au depărtat gratile, Mihăiescu a deschis geamul şi a intrat într-una dintre încăperi. A căutat prin mai multe birouri şi a luat monitoare LCD, laptop-uri, videoproiectoare şi alte bunuri în valoare totală de peste 11.000 de lei.

Toate bunurile le-au transportat în camera din căminul Moldoplast în care locuia bunica lui Florin Radu. A doua zi le-au mutat într-o boxă care aparţine lui Sebastian Curelaru şi care trebuia să îi ajute să valorifice bunurile. Ulterior suspecţii au intrat în contact cu Iulian Timofte, care i-a ajutat să amaneteze o parte din lucrurile furate.

Alin Virgil Mihăiescu, Andrei Romăşcanu şi Florin Radu vor fi judecaţi pentru furt calificat, iar Sebastian Curelaru şi Iulian Timofte au fost trimişi în judecată pentru tăinuire.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite