Iaşi: Liceul „Anghel Saligny“, călcat în cursul nopţii de hoţi, era prevăzut cu un sistem de alarmă care se defectase (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă Adevărul Holding
Arhivă Adevărul Holding

Incidentul a fost sesizat la Poliţie la primele ore ale dimineţii. Ancheta, spun oamenii legii, va fi destul de anevoioasă având în vedere că în această perioadă se desfăşoară examenul de bacalaureat.

Citeşte şi: Iaşi: Un elev a dat zeci de spargeri pentru că nu îi ajungeau banii de buzunar

12.10 Unitatea şcolară era prevăzută, potrivit oamenilor legii, cu un sistem de alarmă cu senzori de mişcare. Acesta nu a reacţionat pentru că, mai spun poliţiştii, ar fi fost defect. Totodată, siguranţa şcolii era asigurată şi de un paznic. „Şcoala este dotată cu un sistem de alarmă cu senszori de mişcare care avea însă bateria defectă. Paza este asigurată în regim propiu. Paznicul unităţii a declarat că presta activităţi la spaţiul verde“, a declarat Alina Vezeteu, agent în cadrul Biroului de Presă al IJP Iaşi.

11.35 Potrivit poliţiştilor, hoţii au sustras două laptopuri, trei videoproiectoare şi o geantă în ccare se aflau mai multe bunuri. Prejudiciul creat este de aproximativ 9.000 de lei. „În urma cercetărilor s-a stabilit că bunurile sustrase nu au legătură cu proba de bacalaureat“, a spus Alina Vezeteu, agent în cadrul Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

08.40 Poliţiştii criminalişti au demarat cercetările încă de la primele ore ale dimineţii. Din primele rezultate se pare că hoţii au intrat în unitatea şcolară de pe strada Bucium prin spargerea unui ochi de geam şi scoaterea gratiilor.

Hoţii ar fi luat din clădirea liceului mai multe unităţi de calculator şi monitoare. Se pare că aceştia ar fi încercat să obţină subiectele de la BAC.

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite