Doi tineri judecaţi la Iaşi după ce au furat componente CFR pe care le-au vândut la fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit procurorilor, Andrei Dodu (22 de ani) şi Octavian Stoica (19 ani) au tăiat mai multe cabluri din cupru. Furtul a cauzat mai multe defecţiuni la sistemul de semnalizare a circulaţiei feroviare.

Anchetatorii au precizat în actul de acuzare că la începutul lunii mai a acestui an, cei doi tineri au consumat băuturi alcoolice într-un bar din localitatea Scânteia. În jurul orei 23.00 aceştia au rămas fără bani şi s-au decis să sustragă mai multe cabluri din reţeaua de echipamente a staţiei CFR pe care mai apoi să le valorifice la central de colectare a fierului vechi.

Procurorii susţin că Dodu şi Stoica au îndepărtat mai multe dalele de beton dintre liniile ferate şi au tăiat cu o secure aproape 90 de metri de cablu. Au mers apoi acasă la Stoica şi au ars izolaţia de plastic iar partea de cupru au vândut-o.

 La câteva zile după furt angajaţii CFR au observat  că sistemul de semnalizare şi dirijare a circulaţiei are defecţiuni. Prejudiciu calculat de reprezentanţii CFR este de peste 6.000 de lei. În timpul audierilor hoţii au susţinut că sunt săraci şi că aveau nevoie de bani.

Furtul a fost comis în zona barierei din apropierea staţiei CFR Scânteia, locul unde în august 20009, un microbus plin cu pasageri a fost spulberat de trenul Braşov - Iaşi.

Citiţi şi: 13 morţi şi 3 răniţi la Scânteia, într-un microbuz pirat lovit de tren

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite