Ieşeanul Florin Cîntic, Cavaler al Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîntic Foto: Arhiva personală
Florin Cîntic Foto: Arhiva personală

Vineri, 9 decembrie, s-a desfăşurat la Institutul Francez din Bucureşti, sub patronajul Excelenţei Sale domnul Henri Paul, Ambasadorul Franţei în România, reuniunea de constituire a Asociaţiei foştilor bursieri ai guvernului francez.

Alături de alţi oameni de cultură şi de specialişti din toate domeniile, printre care istoricul Florin Ţurcanu, a fost invitat de la Iaşi şi profesorul Florin Cîntic, istoric, manager cultural, scriitor şi analist politic independent. Cu această ocazie, domnul Florin Cîntic a aflat că ministrul Culturii din Franţa, Frédéric Mitterrand, i-a conferit titlul de Chevalier de l´Ordre des Arts et des Lettres, distincţie care onorează activitatea sa în domeniul culturii europene şi al proiectelor realizate în parteneriat cu Franţa.

Regele Mihai, Doctor Honoris Causa la Iaşi

Conform uzanţelor, ceremonia decernării prestigioasei decoraţii se va desfăşura la Iaşi, la începutul anului viitor. „Sunt bucuros că măcar în Europa civilizată profesionalismul şi valoarea sunt recunoscute şi apreciate. Împart onoarea de a deveni Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor cu echipa Centrului Cultural Francez din Iaşi şi cu toţi directorii acestui operator vital al culturii europene în municipiul nostru, care au contribuit, în ultimele două decenii, la o ofertă culturală, ştiinţifică şi civică de elită la Iaşi şi împreună cu care am putut aduce aici Programul Malraux în 2007, Programul Elysée în 2008 sau Programul D´Alembert care urmează a fi implementat în 2012", a declarat ieşeanul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite