Regele Mihai, Doctor Honoris Causa la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai
Regele Mihai

Regele Mihai I va primi în perioada următoare titlul de doctor de onoare al celei mai vechi instituţii de învăţământ superior din ţară. La propunerea istoricilor, Senatul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ a decis să-i acorde acestuia titlul de Doctor Honoris Causa.

„Am discutat cu reprezentanţii Casei Regale şi acum rămâne doar să stabilească Majestatea Sa când îi putem acorda această distincţie. Sunt două perioade în care am putea face acest lucru. Prima este de Sărbători, o perioadă dedicată vieţii private a Regelui, la Săvârşin, iar cea de-a doua, după Anul Nou, la Palatul Elisabeta din Bucureşti“, susţine Vasile Işan, rectorul Universităţii „Cuza“.


Iniţiativa Universităţii se doreşte a fi o recompensă pentru sprijinul pe care Casa Regală l-a acordat învăţământului ieşean. „Între Universitate şi monarhie este o legătură foarte puternică. Universitatea a fost fondată la iniţiativa lui Alexandru Ioan Cuza, dar edificarea Corpului A, una dintre cele mai frumoase clădiri universitare din ţară s-a realizat după donaţia personală a Regelui Carol I. Biblioteca Centrală Universitară este o creaţie a Regelui Ferdinand, succesorul lui Carol I. Infrastructura modernă a Universităţii se datorează nemijlocit Casei Regale“, a explicat Bogdan Maleon, directorul Muzeului Universităţii şi profesor de istorie. După 1989, Regele Mihai a conferenţiat la „Cuza“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite