Evaziune fiscală de sute de mii de lei depistată de Fiscul ieşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene au depistat nu mai puţin de 21de firme care „fentează" bugetul de stat. Acestora li se adaugă şi două companii care au încercat acelaşi lucru, prin vânzărifictive.

„S-a constatat existenţa unui grup de peste 20 de firme care se sustrag prin diverse metode de la plata obligaţiilor către bugetul consolidat. Acestea au datorii de peste 115.000.000 de lei, din care peste 6,4 milioane reprezintă stopaj la sursă", susţin reprezentanţii Fiscului ieşean.

Acuzat de şantaj după ce a încercat să intimideze martorii

De asemenea, inspectorii de la Fisc au descoperit şi o societate comercială  care avea ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al produselor chimice şi a vândut în pierdere produsele. „Acestea au fost achiziţionate din Lituania şi revândute furnizorului în perioada următoare la un preţ inferior celui de achiziţie. Astfel, pierderea fiscală raportată de societate în anul 2009 în sumă totală de 2,12 lei a fost anulată, organul de control stabilind în final un profit de plată în sumă de 202.688 de lei", susţin cei de la Fisc. De asemenea, organul de inspecţie fiscală a sesizat autoritatea deurmărire penală.

O altă societate comercială care desfăşoară activitatea de fabricare a pieselor şi accesoriilor pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule a fost verificată de cei de la Fisc. „S-a constatat faptul că procentul majoritar al vânzărilor de produse finite este derulat cu clienţi din grup. Ca urmare a analizei dosarelor de transfer a fost anulată pierderea de fiscală raportată în sumă de 121,8 milioane de lei şi au fost stabilite diferenţe de impozite şi taxe", au completat reprezentanţii Fiscului ieşean.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite