Zeci de deţinuţi ieşeni îşi expun lucrările de artă la un târg sătesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea se desfăşoară astăzi în localitatea Ţigănaşi. Reprezentanţii Penitenciarului Iaşi spun că lucrările au fost relizate în cadrul atelierelor de terapie ocupaţională organizate în unitatea de detenţie

Deţinuţii care participă la expoziţia ce se va desfăşura la târgul din comuna Ţigănaşi sunt voluntari în cadrul unui proiect desfăşurat de Penitenciarul Iaşi. „La expoziţie vor participa 80 de deţinuţi, nu numai din regim deschis. Vor expune împletituri din sfoară lucrate de ei în cadrul atelierelor de terapie ocupaţională. Lucrările vor fi doar expuse, nu este o expoziţie cu vânzare", a spus inspector Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Iaşi.

Lucrări ale deţinuţilor ieşeni vor fi expuse astăzi şi mâine şi la Baza de Turism şi Agrement a Sucursalei Salina Târgul Ocna, unde în cele două zile are loc expoziţia „Podoabe din mâini încătuşate - Underground". Este o expoziţie regională la care vor fi expuse lucrări artistice ale deţinuţilor din zona Moldovei. „Nu a fost posibilă participarea deţinuţilor ci doar vor fi expuse lucrări ale acestora. De la Iaşi vor fi expuse picturi, sculpturi şi împletituri din sfoară lucrate de cei aflaţi în regim de detenţie", a spus inspector Topoliceanu.

Citiţi şi: Criminalii de la Penitenciarul Iaşi joacă teatru şi pictează după gratii

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite