Serviciile şi construcţiile saltă piaţa angajărilor de la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantier în Agronomie
Şantier în Agronomie

Acestea sunt domeniile de activitate în care au reuşit cei mai mulţi ieşeni să-şi găsească un loc de muncă pe parcursul anului 2011.

Conform statisticilor realizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi, pe parcursul anului trecut 13.444 de persoane au reuşit să-şi găsească un serviciu. Numărul acestora a crescut cu peste 2.300 de persoane comparativ cu anul 2010.

Cea mai mare parte a ieşenilor care au semnat un contract de muncă s-au angajat în domeniul construcţiilor. „3.214 de persoane s-au angajat în această arie de activitate. Alţi 3.006 de ieşeni s-au angajat în servicii, 2.099 în comerţ, 1.077 în industrie şi 961 în domeniul confecţiilor. De altfel, şi cele mai multe locuri de muncă vacante au fost tot în aceste domenii de activitate", a explicat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Facultăţi din Iaşi fără căutare, dar cu şanse de angajare

Ca vârstă, conform reprezentanţilor Agenţiei, cel mai uşor îşi găsesc un loc de muncă ieşenii care au între 25 şi 45 de ani. De asemenea, se pare că prioritate la angajare nu au cei care au finalizat studii superioare, ci cei care au absolvit doar studii primare sau ale şcolilor profesionale. „8.573 de persoane care au doar ciclul primar, gimnazial sau profesional s-au angajat anul trecut. 3.070 de angajări s-au realizat în rândul celor care au absolvit studii liceale sau postliceale şi 1.801 de ieşeni cu studiii superioare au semnat contracte de muncă", a completat purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Aici poţi vedea care sunt previziunile specialiştilor în ceea ce priveşte piaţa muncii din anul 2012.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte de muncă din oraşul tău!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite