La aproape 40 de grade ieşenii nu mai ştiu cum să se răcorească GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcurile, fântânile arteziene, cişmelele şi spaţiile verzi au fost la mare căutare astăzi la Iaşi. Canicula i-a scos din apartamentele încinse pe locuitorii municipiului.

La orele prânzului termometrele amplasate în mai multe locuri din Iaşi arătau de la 37 la 39 de grade Celsius. Toropiţi de caniculă, tinerii, copiii şi bătrânii au căutat puţinele locuri umbrite şi răcoroase din municipiu.

image

Daţi CLICK pe poze pentru prima galerie foto cu Iaşiul cuprins de caniculă

Direcţia de Asistenţă Comunitară a hotătât să vină în ajutorul persoanelor cu risc major de îmbolnăvire în perioadele cu temperaturi extreme. A fost deschisă o linie telefonică pentru preluarea urgentă a sesizărilor de la populaţie.

Numărul de telefon 0332.88.29.75 este deschis până pe data de 17 iulie, între orele 9.00 - 15.00. 

image

Daţi CLICK pe poze pentru cea de-a doua galerie foto cu canicula de la Iaşi

De asemenea, Primăria a distribuit 3.000 de recipiente cu apă în centrele de cartier din municipiu şi în principalele supermarketuri din oraş.

Până acum, la serviciul de urgenţă 112 au sunat 13 persoane care s-au plâns de probleme cauzate de temperaturile ridicate.

Citeşte şi:
Ieşenii, fugăriţi de caniculă în parcuri şi la terase GALERIE FOTO

Canicula face victime la Iaşi. Zeci de persoane au ajuns la spital doborâte de căldura excesivă

Sfaturile specialiştilor

În perioadele cu temperaturi ridicate medicii recomandă ieşenilor să evite creşterea temperaturii în spaţiile închise prin limitarea utilizării aparatelor electrocasnice, să acopere ferestrele expuse la soare, să le închidă atunci când temperatura de afară este mai mare decât cea din casă şi să nu folosească ventilatoare dacă temperatura a depăşit 32 de grade.

Atenţie la consumul de alcool!

Pentru scăderea temperaturilor medicii recomandă aerisirea apartamentului dimineaţa devreme şi seara târziu şi reglarea aerului condiţionat la 5 grade sub temperatura ambientală.

Alcoolul şi expunerea la soare în zonele de agrement îi fac pe ieşeni vulnerabili în faţa căldurii. „Orice arsură este bine să fie tratată de specialişti, existenţi în Iaşi doar la Urgenţe, în Copou, întrucât pot apărea complicaţii şi sechele de ordin estetic", spune dr. Tudor Ciuhodaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite