Secretul succesului la Bursa Locurilor de Muncă: caută un job de muncitor necalificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai avantajaţi la târgul de joburi organizat în urmă cu o lună de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) au fost muncitorii necalificaţi. Aceştia şi-au găsit cel mai uşor un serviciu la evenimentul care s-a dorit a fi un sprijin pentru şomerii ieşeni.

Şomerii ieşeni, păziţi cu jandarmi ca să nu se calce în picioare la bursa locurilor de muncă (VIDEO, GALERIE FOTO)

3.021 de participanţi s-au bătut pe unul dintre cele 1.787 de locuri de muncă puse la dispoziţie de angajatorii ieşeni la evenimentul de luna trecută. Conform statisticilor realizate de instituţie, 2.408 dintre persoanele prezente la eveniment au fost chemate şi la interviuri cu angajatorii. Din acestea, însă, doar 313 au fost angajate, dintre care 37 absolvente de studii superioare.

Cea mai mare parte a ieşenilor care au finalizat o facultate s-au angajat în domeniul IT şi în servicii.

Dintre şomerii prezenţi la Bursă şi care nu au absolvit decât studii primare şi medii, şansa le-a surâs celor care au căutat joburi de muncitori necalificaţi. Cei mai mulţi au semnat contracte de muncă pentru această meserie. Angajări s-au mai efectuat şi în domenii precum construcţiile, serviciile, pază şi protecţie şi în industria metalurgică. De asemenea, 17 tineri s-au angajat şi pe locuri de muncă sezoniere, în hoteluri, restaurante, terase şi cafenele.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite