Regula de aur pentru cei care caută un job: nu vă înscrieţi la facultate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii şi-au căutat un job la Bursa organizată de cei de la AJOFM
Ieşenii şi-au căutat un job la Bursa organizată de cei de la AJOFM

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi au centralizat datele oferite de companiile care au participat luna trecută la Bursa joburilor.

Rezultatele sunt dramatice. Din aproape 2.000 de participanţi 204 şi-au găsit un loc de muncă. „Din cele peste 1.970 de persoane care au vizitat standurile agenţilor economici, 1.532 au fost absolvenţi şi 1.443 au fost selectaţi în vederea angajării. 34 de absolvenţi au încheiat pe loc un contract de muncă pe loc corespunzător pregătirii profesionale", a precizat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

34 de absolvenţi din 2.000 s-au angajat la Bursa joburilor

Din persoanele selectate de angajatori, 204 au semnat până acum actele de încadrare.  Cel mai uşor şi-au găsit un serviciu ieşenii care au absolvit studii liceale şi postliceale, iar cel mai dificil de angajat au fost absolvenţii de facultate. „98 de persoane care au finalizat liceul s-au angajat. De asemenea, au mai semnat contracte de muncă 68 de ieşeni care au terminat şcoli profesionale şi alte 38 de persoane cu studii superioare", a completat purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Constructorul de la Palas a rămas fără muncitori. Caută urgent 100 de oameni la Bursa joburilor UPDATE

Persoanele cu studii superioare care şi-au găsit un job la evenimentul de luna trecută au semnat contracte de muncă pe posturi de consilier juridic, inginer, farmacist, specialist în resurse umane, asistent manager, medic veterinar sau psiholog.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite