34 de absolvenţi din 2.000 s-au angajat la Bursa joburilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii şi-au căutat un job
Ieşenii şi-au căutat un job

1.970 de ieşeni, atât absolvenţi de liceu sau studii superioare, cât şi şomeri, rămaşi de luni de zile fără serviciu, au trecut vineri pragul Bursei organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

La eveniment, pe lângă absolvenţii de studii superioare au venit şi tineri care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat de anul acesta. „Mi-am depus CV-ul pentru un post de agent de vânzări. Nu caut ceva anume, ce job găsesc, cu acesta rămân. Abia m-am mutat în Iaşi şi trebuie să plătesc chirie, aşa că îmi trebuie un salariu de minim 800 de lei. Mai mare poate să fie, dar mai mic nu. Nu am reuşit să iau Bacalaureatul anul acesta pentru că nu s-a vrut acest lucru", spune Anca Donici.

Contract de muncă semnat pe loc

Cu toate că oferta a fost variată, doar 34 dintre tinerii care au venit la eveniment s-au şi angajat pe loc. „Din cele peste 1.970 de persoane care au vizitat standurile agenţilor economici, 1.532 au fost absolvenţi şi 1.443 au fost selectaţi în vederea angajării. 34 de absolvenţi au încheiat pe loc un contract de muncă corespunzător pregătirii profesionale", a precizat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Constructorul de la Palas a rămas fără muncitori. Caută urgent 100 de oameni la Bursa joburilor UPDATE

Printre angajatorii prezenţi la eveniment s-a numărat şi Build Corp, firma care execută lucrările pe şantierul din centrul Iaşiului. Compania a căutat la Bursa locurilor de muncă în jur de 100 de muncitori în construcţii. Societatea este dispusă să-i angajeze pe cei interesaţi chiar de la începutul săptămânii viitoare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite