Un angajat CFR Iaşi, a fost trimis în judecată după ce a furat şine de cale ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Ambrăruţă (37 de ani) este acuzat de procurori că împreună cu alţi doi bărbaţi au tăiat mai multe şine din calea ferată a CET. Hoţii au declarat că intenţionau să vândă şinele la un centru de colectare a fierului vechi.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, la începutul lunii decembrie 2010 Nicoale Ambrăruţă, electromecanic CFR, i-a propus lui Vasile Busuioc (35 de ani) şi lui Cristian Stoian (31 de ani) să sustragă şine din calea ferată situată în spatele vărsătoarei din localitatea Tomeşti.

Tronsonul face parte din calea ferată a CET, care asigură legătura cu staţia Socola. Procurorii au precizat că Stoian a desfăcut şuruburile în care erau fixate şinele, iar apoi cu un aparat de sudură cu exigen au tăiat mai multe bucăti de cale ferată. În cinci ore cât au stat în zona respectivă, cei trei au sustras aproape 30 de metri de şină.

Anchetatorii au precizat că pe tot parcursul „operaţiunii" Stoian a purtat o vestă portocalie reflectorizantă, pentru a da impresia că este angajat al CFR care efectuează lucrări la calea de rulare. Şinele au fost tăiate apoi în bucăţi lungi de aproximativ trei metri şi încărcate într-o căruţă.

Procurorii au mai precizat că hoţii s-au dus apoi lângă fosta cale ferată a Com Tom Tomeşti, unde întenţionau să mute şinele într-o autoutilitară. Ei au fost surprinşi de un echipaj al Poliţiei Tomeşti, care se afla în patrulare în zona respectivă.

Potrivit CET, prejudiciul creat de cei trei se ridică la 19.800 de euro.

Citiţi şi: Doi tineri judecaţi la Iaşi după ce au furat componente CFR pe care le-au vândut la fier vechi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite