Şansă la independenţă pentru ieşenii infectaţi cu HIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii seropozitivi lucrează în atelierul fundaţiei Alături de Voi
Tinerii seropozitivi lucrează în atelierul fundaţiei Alături de Voi

180 de ieşeni seropozitivi au şansa de a se angaja. Aceştia au fost consiliaţi de cei de la Alături de Voi în cadrul primului proiect finanţat din Fondul Social European al fundaţiei.

În cei trei ani trecuţi de la demararea proiectului „Primul pas spre o viaţă independentă", în valoare de 3,8 milioane de lei, 312 persoane infectate cu virusul HIV au fost consiliate şi pregătite pentru a începe o viaţă în care să se întreţină pe cont propriu. Din acestea, 180 au fost din Iaşi. „Toţi au fost consiliaţi pentru a putea obţine un loc de muncă. Cinci persoane au fost deja angajate de o fabrică de confecţii, deci în afara unităţii protejate Util Deco", a precizat Mihaela Munteanu, reprezentantul fundaţiei.

Ieşenii infectaţi cu HIV în anii '90 luptă cu boala la atelierul de creaţie (FOTO)

Cu toate că proiectul a ajuns la final, cei de la Alături de Voi spun că vor continua să angajeze în cadrul atelierului propriu persoane care au fost confirmate ca seropozitive. „Vom mai angaja în perioada următoare trei arhivari, trei reprezentanţi de vânzări şi un administrator pentru magazinul online. Independenţa persoanelor cu handicap este importantă pentru noi deoarece reprezintă o transformare a persoanelor asistate în persoane independente", a explicat şi Angela Achiţei, preşedintele fundaţiei Alături de Voi.

Seropozitivii ieşeni, ignoraţi de statul român

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite