Seropozitivii ieşeni, ignoraţi de statul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii seropozitivi lucrează în atelier
Tinerii seropozitivi lucrează în atelier

Fundaţia Alături de Voi intenţionează să sesizeze Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu privire la criza de medicamente antiretrovirale cu care se confruntă pacienţii seropozitivi din Iaşi şi din întreaga ţară.

Dacă până acum au mai fost probleme din cauza lipsei fondurilor, în ultimele săptămâni situaţia s-a agravat. „În ultimele 2 săptămâni s-a generalizat lipsa medicaţiei specifice din Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva" Iaşi şi, dacă până acum puteau exista sincope de 1-2 zile în acordarea tratamentului, acum aşteptarea pacienţilor cu HIV s-a prelungit serios", a precizat Mihaela Munteanu, reprezentantul fundaţiei Alături de Voi.

Discuţiile celor de la fundaţie cu reprezentanţii Centrului Regional HIV-SIDA au scos la lumină un aspect şi mai grav al situaţiei. Conducerea Centrului susţine că a făcut toate demersurile la Casa Judeţeană de Asigurări Sociale de Sănătate, fără a putea rezolva ceva.

Citeşte şi:
Un seropozitiv ieşean dă Ministerul Sănătăţii în judecată (AUDIO şi VIDEO)

„Mai mult, prognozează că până la finalul anului vor lipsi medicamentele pentru Programul Naţional HIV SIDA, ceea ce ar însemna o întrerupere de tratament de mai bine de două luni", a explicat Mihaela Munteanu.

Astfel, fundaţia Alături de Voi intenţionează să sesizeze şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu privire la grava încălcare a legislaţiei internaţionale privind dreptul la asistenţă medicală şi non-discriminare al beneficiarilor fundaţiei de către Guvernul Român.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite