UPDATE Şeful medicinei ieşene crede că ar putea fi arestat în perioada următoare: „Prefer să mor pe baricade!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorul Vasile Astărăstoae a fost numit cetăţean de onoare al Iaşiului
Rectorul Vasile Astărăstoae a fost numit cetăţean de onoare al Iaşiului

Dr. Constantin Ciuce, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj Napoca a redactat scrisoarea intitulată „Probitate şi Adevăr" prin care cere „justiţie imparţială" pentru Vasile Astărăstoae, şeful medicinei ieşene, cercetat într-un dosar de corupţie cu fonduri europene.

Ora 14.16: Rectorul UMF Iaşi,  a negat astăzi acuzaţiile care i se aduc, în cadrul unei conferinţe organizate în Sala Senat a Universităţii. „Conducerea Universităţii nu a avut niciun fel de legătură cu firma Maguay, cunoscând reprezentanţii acesteia doar cu ocazia licitaţiei. Firma Maguay nu este o firmă de apartament, ea are în portofoliu realizarea unor platforme şi pentru SRI şi pentru DIICOT. În acest proiect, niciun salarial al UMF din echipa de management şi implementare nu a fost retribuit. Firma Econgres nu a avut niciun fel de relaţie cu acest proiect. Daniela Astărăstoae (fiica rectorului Vasile Astărăstoae - n.r.) nu a fost implicată în acest proiect şi nici în vreun alt proiect la care aplicant este UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi. Nu are niciun fel de relaţii contractuale cu UMF, nu a fost şi nu este angajată a Universităţii“, a explicat rectorul Astărăstoae.

Acesta a adăugat că este posibil inclusiv să fie arestat în perioada următoare deoarece „orice este posibil“. „Prefer să mor pe baricade decât să trăiesc într-o ţară dominată de frică şi ură. Eu sunt medic legist. Sunt obişnuit cu moartea“, a declarat acesta.

Ora 10.47: „Noi, subsemnatii, membri ai comunitatii locale si internationale, constatam cu revolta ca unui membru marcant al comunitatii academice si medicale din Romania, profesorul Vasile Astarastoae, ii este negat dreptul la justitie impartiala si obiectiva", se arată în petiţia semnată de aproape 700 de persoane.

Scandal de corupţie la UMF. 19 angajaţi sunt suspectaţi de fraudă cu fonduri europene. Rectorul a ajuns la spital cu tensiunea ridicată UPDATE

„Investigatia referitoare la proiectele europene implementate de Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi, condusa neprofesionist de procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie, a devenit o platforma de defaimare a rectorului Vasile Astarastoae si a echipei sale.

1. Solicitam Directiei Nationale Anticoruptie sa ia masuri pentru a inceta manipularea presei si a opiniei publice prin scurgerea de informatii trunchiate

Verificarile proiectelor europene de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi s-au transformat intr-un scandal o data cu publicarea de fragmente din rechizitoriu si de declaratii trunchiate ale celor implicati. Presa si-a bazat articolele pe informatii oferite tendentios si selectiv de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.
Averile colosale ale şefilor de la UMF suspectaţi de corupţie. Consilierii de la Ministerul Comunicaţiilor cercetaţi în acelaşi dosar, modeşti UPDATE
2. Cerem Directiei Nationale Anticoruptie sa respecte prezumtia de nevinovatie

Desi faptele presupuse a fi fost comise nu comporta un pericol pentru societate, anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie au luat masura disproportionata de a incatusa membri din echipa Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi. In lipsa unei hotarari judecatoresti, expunerea publica are scopul de a sugera rezultatele unui proces care nu a avut inca loc. Este inacceptabil ca un organ al statului de drept, Directia Nationala Anticoruptie, sa ignore prezumtia de nevinovatie.
Limbaj de mahala al prorectorului învinuit în scandalul de la UMF Iaşi: „Se spune că mă-sa îi cu...ă, iar tac-su îi laba...u“
3. Solicitam continuarea investigatiei de catre procurori impartiali si profesionisti

Credem in capacitatea organelor abilitate de a duce la bun sfasit verificarile asupra implementarii proiectelor europene din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi.

Cerem continuarea investigatiilor de catre o echipa noua de procurori, dedicati cautarii adevarului si nu utilizarii puterii justitiei pentru interese contextuale.
Vasile Astărăstoae despre problemele de sănătate pe care le are: „E posibil să am nevoie de un stent la inimă“
In cadrul reformei invatamantului superior romanesc, profesorul Vasile Astarastoae s-a dovedit a fi un Rector reformator, care prin actiunile sale si impreuna cu echipa sa a reusit sa plaseze Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi la varful ierarhiei universitatilor romanesti, ca universitate de cercetare avansata si educatie.

Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, implicat în scandalul de corupţie de la Medicină, aplaudat de sute de persoane la Seara Valorilor


Consideram aceasta campanie de defaimare un afront nu numai la adresa comunitatii academice si medicale, ci si la adresa justitiei din Romania.

Semneaza petitia pentru o investigatie echitabila si impotriva "executiei publice" de care are parte profesorul Vasile Astarastoae si echipa sa!

Credem in Justitia Romana si in dreptatea ei!", se arată în petiţia online demarată de rectorul UMF Cluj Napoca.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite