Tânărul ieşean dispărut şi regăsit după 19 ani: „Controlorii m-au bătut până am uitat cum mă numeam!“ VIDEO, UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 26 de ani din Iaşi, numit Marian, şi-a dat seama că în copilărie, înainte de a-şi pierde memoria, se numea Ionel Spiridon Andronache. Pe atunci doar un copil, băiatul a dispărut de acasă în anul 1992 şi nu a mai fost regăsit până în ziua de azi.

Calvarul tânărului a început în 1992, la vârsta de 8 ani, când a fugit de acasă, din Vulcan, Hunedoara. „Îmi amintesc că fumasem mai multe ţigări din pachetul tatălui meu vitreg. Când m-a prins, mi-a spus să plec de acasă şi să nu mă întorc decât cu un pachet de ţigări. De unde să am eu atunci bani să-i cumpăr alt pachet? M-am urcat în primul tren şi am plecat, fără să ştiu unde", povesteşte Marian.

După aproape un an, în timp ce se afla într-un tren, tânărul spune că a fost bătut cu sălbăticie de nişte controlori. Spune că în acel  moment dormea şi că nu-şi mai aminteşte decât luminile lanternelor care îi intrau în ochi. Loviturile primite în cap au dus la pierderea memoriei după cum mărturiseşte tânărul. „Am uitat tot ce trăisem până atunci şi, cel mai important, cum mă numeam. Pentru că mă tot întrebau cum mă cheamă, nu ştiu cum mi-a venit să le spun că mă numesc Marian Bichiu şi sunt din Bucureşti. De atunci, aşa mi-a rămas numele", explică acesta.

Citeşte mâine în „Adevărul“ în exclusivitate amănunte din viaţa tânărului din ultimii 19 ani.

După ani de rătăcire prin mai multe zone ale ţării, Marian Bichiu a ajuns la Iaşi. Acum, locuieşte cu chirie în casa Mirelei Bogdan (42 de ani), o femeie care în scurt timp i-a devenit mama pe care tânărul şi-o dorise. 

A fugit de acasă la 8 ani

Marian Bichiu (26 de ani), ieşeanul care şi-a regăsit familia pierdută după 19 ani, timp în care numele său de botez Ionel Spiridon Andronache a stat pe lista copiilor dispăruţi de pe site-ul Poliţiei, a trăit o poveste ruptă parcă din scenariul unui film american. Acesta a povestit reporterilor „Adevărul“ cum a fugit de acasă la opt ani, şi-a pierdut memoria în urma unei bătăi crunte, a cerşit , a stat prin centrele pentru minori, dar, în final, a dat peste un suflet generos care l-a ajutat să-şi facă un drum în viaţă şi să se reîntâlnească cu cea care l-a născut.

În anul 1992, Ionel Spiridon Andronache din Vulcan, judeţul Hunedoara, a fost văzut pentru ultima dată de către mama lui care l-a trimis să arunce gunoiul. Poliţiştii l-au căutat o perioadă pe micuţul care nu s-a mai întors acasă de atunci, dar la un moment dat au renunţat. Recent, la 19 ani distanţă, tânărul care acum locuieşte la Iaşi, s-a prezentat la Poliţie pentru a spune că, cel mai probabil, şi-a regăsit identitatea pierdută.

O femeie din Iaşi a văzut poza lui de la vârsta de 8 ani, pe un site, şi i-a recunoscut trăsăturile, moment în care lucrurile au fost simple. Între timp, s-au făcut şi analize ADN care au confirmat că Marian este Ionel Spiridon Andronache. În toţi aceşti ani, tânărul care a dispărut de acasă a trecut prin mai multe case de copii şi a cunoscut viaţa de copil al străzii. 

Nu şi-a mai amintit cine este după ce, la scurt timp după ce fugise de acasă, fusese bătut crunt de necunoscuţi.

Resemnarea adusă de ani

“Părinţii copilului au fost cei care, în urmă cu 19 ani, au semnalat dispariţia. Mama acestuia le-a spus poliţiştilor că fiul ei dispăruse de lângă ea, în timp ce ea spăla scările unui bloc. Au fost desfăşurate mai multe activităţi de căutare a minorului, dar cu trecerea anilor, familia a încetat să se mai intereseze de el. Imaginea şi semnalmentele persoanei dispărute au rămas totuşi în baza de date a Poliţiei, fiind afişate pe pagina de Internet a IGPR, la rubrica Dispăruţi.

Un rol hotărâtor l-a avut femeia care a văzut fotografia minorului pe Internet şi a recunoscut semnalmentele, chiar dacă tânărul se dezvoltase. Testele ADN au confirmat că Marian este băiatul dispărut în 1992”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Rămâneţi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla mai multe amănunte.

Citiţi şi: "Este cineva acolo? Am 11 ani şi am fost răpit. Sunt speriat. Te implor ajută-mă"

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite