21 de copii din judeţul Iaşi îngheţau de frig în case. Au fost duşi în centrele de plasament UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În utlima săptămână, 21 de copii din judeţ au fost luaţi de lângă părinţi şi duşi în centrele de plasament. Motivul: în casele în care locuiau era extrem de frig.

Ora 10.45 Asistenţii sociali au inspectat locuinţele pe care le aveau sub supraveghere şi au constatat că în casele mai multor familii erau temperaturi aproape la fel de scăzute ca afară.

21 de copii au fost duşi în centrele sociale, urmând ca după ce temperaturile vor creşte să se întoarcă alături de familii.

„Noi avem două camere la centrul din Tătăraşi şi-i putem adăposti acolo până se îndreaptă vremea. Le asigurăm şi masa. Se vor întoarce lângă părinţi când temperaturile vor fi mai ridicate“, spune Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Cum se bucură unii copii din Iaşi de ninsoare: au improvizat un derdeluş pe malul Bahluiului FOTOGALERIE

Ora 10.40 Oamenii legii spun că din primele cercetări se pare că bebeluşul nu a murit din cauza frigului, ci pentru că suferea de mai multe afecţiuni medicale. „S-a întocmit dosar penal pentru moarte suspectă. S-a dispus efectuarea necropsiei. Rezultatele preliminarii arată că a fost vorba despre o moarte patologică cu cauze medicale“, spune Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Ora 10.21 Primarul comunei Fântânele spune că familia în care s-a întâmplat nenorocirea este dezorganizată.„Este o familie cu probleme, dezorganizată. Asistentul social mergea regulat la familie pentru a face verificări. La ultimele vizite chiar spunea că în casă era curăţenie. Acum nu ştiu ce să zic. Ferească Dumnezeu pe toată lumea de aşa nenorociri“, spune Sorin Chelariu, primarul comunei Fântânele.

Ora 9.58 Descoperirea a fost făcută de asistentul social din comuna Fântânele. Mama bebeluşului mai are trei copii. Aceştia au fost internaţi la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria“ din Iaşi.

Şantier de amploare, deschis pe ger la Iaşi. Crater de proporţii, săpat în Fundaţie FOTOGALERIE

ALARMANT! Zilnic, o mie de ieşeni se îmbolnăvesc din cauza gerului

Vom reveni cu amănunte

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru afla noutăţi despre acest caz.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite