Şantier de amploare, deschis pe ger la Iaşi. Crater de proporţii, săpat în Fundaţie FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii angajaţi de Primărie vor începe de săptămâna viitoare săpăturile pe şoseaua Păcurari şi bulevardul Ştefan cel Mare.

Pasajul subteran de la Fundaţie, în viziunea edililor ieșeni FOTOGALERIE

Lucrările executate de firma Construcţii Feroviare vor impune şi restricţii de circulaţie, şoferii fiind nevoiţi să folosească o singură bandă din cauza utilajelor. Din luna martie, constructorii se vor muta la Fundaţie, acolo unde vor începe săpăturile pentru pasajul subteran.

image

Proiectul european „Dezvoltarea axei de transport Est-Vest Axa Est" prevede în special construcţia pasajului subteran Mihai Eminescu care va face legătura între Păcurari şi bulevardul Independenţei. Acesta va avea o lungime de 286 de metri, o lăţime de 10 metri şi o înălţime de 5 metri. Lucrările vor dura până în mai 2013.

Constructorul va trebui să modernizeze şoseaua şi strada Păcurari, piaţa Mihai Eminescu, bulevardul Independenţei şi strada Elena Doamna. Lucrările de 67,2 milioane de lei mai prevăd şi reabilitarea trotuarelor, construcţia unei piste de biciclişti în Păcurari şi reabilitarea a 1,2 kilometri de linie de tramvai de pe strada Elena Doamna.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite