Cu ce echipează aeroportul din Iaşi: maşină de teren, microbuz şi terminal Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Aeroportului Iaşi vor investi anul acesta 23,15 milioane de lei din fonduri proprii şi din sumele alocate de Consiliul Judeţean.

Şefii aerogării vor cumpăra o autospecială de 14.000 de euro care să verifice gardul perimetral şi modul în care agenţii de pază îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu. Vehiculul va avea tracţiune 4×4, cu garda la sol înaltă, capacitate cilindrică de 1.600 de centimetri cub, sistem de frînare ABS şi aer condiţionat. Aeroportul va mai fi dotat cu o atospecială pentru descarcerare de peste 1 milion de euro.

Aeroportul din Iaşi va fi închis timp de 20 de zile

Învestiţiile Aeroportului din venituri proprii se ridică la 5 milioane de lei. Edilii vor să achiziţioneze tonete-posturi de pază, de 48.00 de lei, o poartă detectoare de metale de 60.000 de lei şi echipamente de securitate (sisteme efracţie, incendiu, control acces) de 350.000 de lei.

Alte 3,5 milioane de lei vor fi investite în finalizarea terminalului Schengen, modernizarea instalaţiei de balizaj luminos, care va costa 550.000 de lei. Şefii aerogării vor cumpăra un mucrobuz de 17 locuri în valoare de 215.000 de lei şi va amenaja o parcare pentru utilaje mari, investiţie de 176.000 de lei.

Şi pista va suporta o serie de lucrări, reparaţiile capitale fiind estimate la 9,8 milioane de lei.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a fi la curent cu informaţii despre investiţiile prioritare din judeţul Iaşi.

FOTO Panică şi nervi pe Aeroportul Iaşi din cauza vremii. Zeci de pasageri aşteaptă aeronavele UPDATE

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite