FOTO Panică şi nervi pe Aeroportul Iaşi din cauza vremii. Zeci de pasageri aşteaptă aeronavele UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul galben de ninsori şi viscol anunţat pentru mai multe judeţe ale ţării a îngreunat traficul rutier şi l-a paralizat pe cel aerian.

Ora 13.44: Conducerea Aeroportului neagă situaţia din sala de aşteptare a aerogării. Directorul susţine că avionul dinspre Bucureşti va decola în câteva minute iar în maxim o oră pasagerii din Iaşi vor pleca. „Nu-i adevărat ce povestesc aceste persoane. Dacă nu vor să stea în sala de aşteptare, pot pleca oricând acasă. Despăgubirile, ceaiul nu sunt treaba mea, ci a companiei aeriene. Peste cel mult o oră ei vor pleca din Iaşi“, susţine directorul Gheorghe Corjăuţeanu.

Între timp, ieşenii aflaţi pe Aeroport au renunţat la speranţa de a pleca azi spre destinaţie. „Deja mi-am luat bagajele de la cală şi aştept pe cineva să mă ducă acasă. Nu mai am şanse să zbor astăzi spre Bucureşti şi oricum am pierdut toate legăturile spre Londra. De dimineaţă ni se tot spune că vom pleca «într-o oră». Îmi mai încerc norocul şi mâine dimineaţă, cu aceeaşi cursă de la 9.25. Sper să nu se mai repete acelaşi lucru“, spune Cristina.

Ora 13.07: Cei care stau de dimineaţă pe Aeroportul Internaţional Iaşi susţin că au fost amăgiţi de conducerea aerogării cu privire la coordonatele zborului spre Bucureşti. Unii dintre călătorii care aşteaptă în aerogară nava au ajuns chiar de la ora 5.00 dimineaţa. „Cursa noastră spre Bucureşti trebuia să decoleze la ora 9.20. În jurul orei 10.30 cei de la Aeroport ne-au anunţat că avionul a plecat de la Bucureşti şi că trebuie să facem check-in. L-am făcut şi acum nu putem pleca nici de pe Aeroport să mergem acasă, să ne încălzim. Între timp, cursa pe care trebuia să o iau din Bucureşti spre Londra a plecat, iar acum nu mai am nicio variantă de a ajunge la destinaţie. Dacă ne spuneau adevărul de la început, că sunt astfel de probleme, mă reorientam şi luam un tren spre Bucureşti. Sunt oameni treji de la ora 5.00. Măcar să ne spună adevărul, să nu stăm aici degeaba. Nici măcar un ceai cald nu ne-au dat“, spune Cristina.

image

Ora 10.50: Şi ieşenii care călătoresc cu trenul au de suferit din cauza vremii. Mai multe garnituri au întârziere, iar una a fost anulata. „Nu sunt probleme la regionala noastră. Tot ce vine dinspre Bucureşti are întârziere pentru că acolo sunt probleme“, a spus dispecerul de serviciu de la Gara de Nord din Iaşi. 

Acceleratul Galaţi - Iaşi, care trebuia să ajungă la destinaţie la ora 10.46 are o întârziere de 85 de minute. Şi trenul de pe ruta Bucureşti Nord - Iaşi, care trebuia să ajungă la ora 5.52 a avut 90 de minute întârziere.În acelaşi timp, garnitura de pe uta Bucureşti Nord - Suceava, care trebuia să ajungă la ora 6.13 are 330 de minute întârziere.Trenurile intercity Bucureşti Nord - Suceava şi retur, ambele cu ora de plecare 16.30, au fost anulate tot din cauza vremii.

Ora 9.50: Directorul Aeroportului Iaşi nu poate preciza când se va soluţiona problema curselor dinspre Bucureşti. Aeronava care trebuia să ajungă la Iaşi nu a plecat încă din Capitală. „Problema nu este la noi, este la Otopeni. La noi avionul nu va ajunge decât în funcţie de intensitatea vântului, dacă nu mai curge de sus zăpada“, susţine Gheorghe Corjăuţeanu, directorul Aeroportului.

Conform acestuia, la această oră pe Aeroport aşteaptă în jur de 30-40 de ieşeni.

Ora 9.23: De la primele ore ale dimineţii zeci de ieşeni aşteptau pe Aeroportul Iaşi cursa dinspre Bucureşti. „Stau de aproape o oră şi ne-au anunţat că avionul de la Bucureşti va avea întârziere de aproximativ o oră. Eu de la Bucureşti trebuia să iau o legătură, un alt zbor, către Londra. Nu cred că-l mai prind şi nu cred că voi primi despăgubiri. Sper să ajung cât de târziu, dar să ajung“, spune Cristina, o tânără care aştepta la ora 9.00 dimineaţa avionul pe Aeroportul Iaşi.

Ieşenii care doresc să plece la drum pot obţine informaţii despre trafic şi despre starea drumurilor naţionale la numărul de telefon 0232 213 168, pentru drumurile judeţene şi la numărul 0232 255 961, iar pentru starea străzilor din Iaşi la numărul de telefon 0232 236 000.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a fi la curent cu informaţii actualizate constant despre starea vremii!

Ninsoare şi viscol pe drumurile din Iaşi. Află cum se circulă în Capitala Moldovei FOTOGALERII

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite