Un copil de un an e în comă de la meningită. Părinţii l-au adus prea târziu la spital!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul a fost transportat la spital prea târziu
Copilul a fost transportat la spital prea târziu

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase au de a face cu primul caz de meningită gravă din acest an. Este vorba de un băieţel de doar un an, care se zbate între viaţă şi moarte. 

Băieţelul este originar din satul Crucea, iar potrivit conducerii Spitalului de Boli Infecţioase el se află în comă. Starea sa este atât de gravă şi pentru că părinţii au mers cu el foarte târziu la spital.

„N-am ştiut că este atât de bolnav. Mai avea diaree şi mai tuşea însă am crezut că îşi va reveni. E primul caz de acest gen din satul nostru, sper să îşi revină", ne-a spus Vasile Sandu, tatăl micuţului.

Doi copii au ajuns la spital în Iaşi cu anemie severă după ce au fost hrăniţi numai cu lapte sau ceai

Medicii ieşeni spun că băieţelul de un an a ajuns la spital în urmă cu 48 de ore şi că se confruntă cu o formă gravă de meningită.

„Trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la această boală. Dacă băiatul ar fi fost adus mai devreme la spital, starea sa ar fi fost mai bună acum. Cazuri atât de grave nu apar frecvent. Nu pot spune că nu avem speranţe pentru a-I salva viaţa, în sensul că starea sa nu este la fel de rea ca atunci când a fost adus la noi", a declarat, miercuri, Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi. Aceasta a mai precizat că toate persoanele care au intrat în contact cu băieţelul au primit medicamente specifice pentru a nu contract virusul meningococ.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite