Zeci de hectare retrocedate parohiilor şi foştilor proprietari în judeţul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dosarele de fond funciar au fost luate la verificat
Dosarele de fond funciar au fost luate la verificat

Reprezentanţii Comisiei Judeţene de Fond Funciar (CJFF) au decis să aprobe solicitările de reconstituire a dreptului de proprietate pentru mai multe parohii din judeţ.

Astfel, la Cotnari Parohia Ortodoxă Hodora a primit 10 hectare de teren, iar pentru Parohia „Pogorârea Sf. Duh" s-a aprobat retrocedarea unei suprafeţe de teren de 26 de hectare. „Fundaţia epitropia Spitalului «Sf. Spiridon» a solicitat 210 hectare de teren la Răducăneni. Dosarul a fost amânat pentru a-l completa cu câteva acte în original", au precizat reprezentanţii Instituţiei Prefectului.

Dosarul Logotheti din nou în CJFF

Totodată, comisia a aprobat cererea lui Gabriel Ioan Manea pentru mai multe suprafeţe în comuna Roşcani. Acestuia i-a fost reconstituit dreptul de proprietate pentru 112 hectare de pădure, 50 de hectare de teren agricol şi 14 hectare de luciu de apă. Reprezentanţii CJFF au reanalizat şi o decizie a comisiei din 2008 privind reconstituirea dreptului de proprietate pe 50 de hectare în comunele Movileni şi Miroslava pentru Ştefan Radu Mihail Paul Sculy Logotheti. Comisia a constatat nulitatea parţială a titlului, iar familia Logotheti nu va primi 9 hectare de teren în Miroslava şi restul în Movileni, ci toată suprafaţa va fi reconstituită în comuna Movileni.

În şedinţă s-a mai discutat şi cazul lui Vasile Şfiţă  care de zece ani solicită fără succes 15 hectare de teren în comuna Bârnova. Reprezentanţii CJFF au solicitat urgentarea punerii în posesie.

Citeşte mai multe despre caz

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite