Zăpada din Iaşi, adunată cu firmele de casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii Primăriei împrăştie material antiderapant pe străzile din Iaşi
Muncitorii Primăriei împrăştie material antiderapant pe străzile din Iaşi

Edilii au împărţit lucrările de deszăpezire din această iarnă societăţilor subordonate sau abonate la banii publici

Întreţinerea drumurilor din judeţul Iaşi pe timpul iernii este asigurată de asocierea dintre patru firme, Eky Sam din Târgu Frumos, Ted Construct, Enviro Construct şi Bitunova Bucureşti, care au câştigat şi anul trecut 3,8 milioane de lei din deszăpezire.

Prima ninsoare i-a prins pe drumarii din Iaşi pe picior greşit
Sezonul acesta, şefii judeţului au recurs la un tertip: au împărţit contractul în două selecţii, pe motiv că perioada licitată, noiembrie-martie 2012 este prea mare. Aceste firme au obţinut deja un prim contract pentru deszăpezirea până la sfârşitul lunii ianuarie, în valoare de 2,4 milioane de lei.


Şefii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) vor mai organiza o licitaţie pe 25 ianuarie pentru deszăpezire pentru încă două luni, februarie şi martie. Noul contract este estimat la 1,85 milioane de lei.


„Am făcut câteva artificii pentru a ne încadra în perioadă. Termenul lung de intervenţie nu l-am putut integra într-o singură licitaţie. Ştiu că iese o valoare mai mare a lucrărilor, dar s-a schimbat legislaţia“
, a spus Radu Judele, şeful DJADP. Practic, pentru trei luni de iarnă, şefii judeţului vor cheltui 4,25 milioane de lei. Cunoscut drept „rege al asfaltului“ pentru contractele de zeci de milioane de euro de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţio-nale, Dorin Umbrărescu se va ocupa prin firma sa, UMB Spedition, de deszăpezirea drumurilor naţionale din Iaşi şi în această iarnă. Şefii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi s-au pregătit cu 220 de utilaje în cele 45 de baze din toată Moldova.

Pregătiri de iarnă la Iaşi doar pentru o ninsoare de weekend
„Am înfiinţat un nou punct la Poiana Sărată, una dintre cele mai critice zone. Panta este accentuată şi trebuie să se acţioneze mai repede“
, a spus Ştefan Ilie, directorul tehnic al DRDP.  În judeţul Iaşi funcţionează şase baze, în municipiul Iaşi, Poieni, Răducăneni, Bivolari, Târgu Frumos şi Paşcani.


Străzile din municipiul Iaşi vor fi deszăpezite şi în acest an de societăţile subordonate Primăriei, Citadin, Salubris şi Servicii Publice. Şefii Primăriei abia au alocat în buget suma de 1 milion de lei pentru îndepărtarea zăpezii şi împrăştierea de material antiderapant, stocuri din depozite fiind suficiente doar pentru o săptămână de intervenţii. Abia în ianuarie, Salubris va cumpăra prin licitaţie 450 de tone de sare pentru deszăpezire, de 135.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite