Pregătiri de iarnă la Iaşi doar pentru o ninsoare de weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 3000 de tone de material antiderapant există n depozitele drumarilor ialomițeni
Peste 3000 de tone de material antiderapant există n depozitele drumarilor ialomițeni

Autorităţile locale vor fi luate şi în acest an prin surprindere de ninsori, străzi blocate de troiene şi circulaţie îngreunată.

CJ Iaşi reia în pragul iernii licitaţia pentru lucrările de deszăpezire

Şefii Primăriei nici nu au alocat fonduri în buget pentru a acoperi cheltuielile de deszăpezire. Pentru întreţinerea drumurilor înzăpezite, edilii au doar 300.000 de lei în buget, bani care ajung pentru intervenţii minore. „Deocamdată avem în stoc 400 de tone de material antiderapant, suficient pentru o ninsoare de weekend. Vom face o rectificare de buget la prima şedinţă de Consiliu Local", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei. Anul trecut, şefii oraşului au cheltuit 3,2 milioane de lei pentru aceste lucrări.

Nici şefii judeţului nu s-au preocupat din timp de pregătirile pentru iarnă. Mai mult, aceştia abia au demarat procedurile pentru organizarea unei licitaţii pentru deszăpezirea drumurilor din judeţ.

„Anunţul de licitaţie pentru deszăpezire va fi publicat până pe 20 noiembrie, urmând ca mai târziu să încheiem contractul. Valoarea estimată pentru acest sezon rece este de 3,7 milioane de lei pentru un total de necesar de 10.000 de tone de material antiderapant", a spus Sebastian tătaru, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean. Doar drumurile naţionale nu sunt în această situaţie.

Firma afaceristului băcăuan Dorin Umbrărescu, UMB Expedition, se va ocupa şi în acest sezon rece de întreţinerea drumurilor din Moldova pe timp de iarnă în schimbul sumei de 45 de milioane de lei. „Avem 45 de baze de deszăpezire în Moldova, împărţite pe nouă secţii şi peste 230 de utilaje. Am dat deja ordine de intrare în baze în zona de nord, precum Suceava şi Câmpulung Moldovenesc şi oamenii sunt pregătiţi", a spus Ştefan Ilie, directorul tehnic al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite