CJ Iaşi reia în pragul iernii licitaţia pentru lucrările de deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se fac pregătiri pentru deszăpezire
Se fac pregătiri pentru deszăpezire

Cu două luni înainte de începerea iernii, şefii judeţului caută o firmă care să se ocupe de lucrările de deszăpezire a drumurilor judeţene.

Consilierii judeţeni au decis astăzi în şedinţa extraordinară de plen rezilierea contractului de deszăpezire încheiat la începutul anului cu societatea Lucrări Drumuri şi Poduri, care este în insolvenţă şi aproape de faliment.

Citeşte şi:

Zăpada a făcut primele victime pe şoselele din Iaşi

Licitaţia pentru noul contract este programată la mijlocul lunii octombrie, iar procedurile pentru desemnarea firmei ar putea dura şi două luni în cazul în care sunt contestaţii.

„La ora actuală, nu putem folosi utilajele firmei pentru că nu au mai fost reparate de aproape doi ani. Unele utilaje au fost recuperate de firmele de leasing sau de creditori şi nu avem nici muncitori, iar fără investiţii, nu putem face faţă iernii", a spus Valentin Călin, administratorul LDP.

Autorităţile speră să nu ningă

Şefii judeţului speră doar să nu ningă până la mijlocul lunii noiembrie pentru a finaliza toate procedurile licitaţiei.

„S-ar putea să avem probleme cu deszăpezirea la iarnă, mai ales dacă ninge pe 5-6 noiembrie. Vom organiza licitaţia şi sperăm să nu avem contestaţii", a spus preşedintele CJ, Constantin Simirad.

Pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, autorităţile au locat în buget suma de 2,84 de milioane de lei, pentru iarna lui 2010.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite