Votează Iaşiul în competiţia adevarul.ro „Oraşul cel mai frumos împodobit de sărbători“ FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iluminat de sărbători pe bulevardul Independentei
Iluminat de sărbători pe bulevardul Independentei

Ieşenii îşi pot susţine oraşul în concursul lansat de adevarul.ro atât pe site, cât şi pe pagina de Facebook a cotidianului „Adevărul“ de Iaşi. 

Pâmă pe 22 decembrie, Iaşiul a adunat 2,92% din voturile cititorilor, în timp ce Baia Mare a fost cel mai votat oraş, cu 20,11% din preferinţele cititorilor.

UPDATE: Concursul lansat de adevarul.ro a provocat reacţii aprinse în rândul cititorilor ieşeni. Iată câteva dintre acestea:

„Mai bine votăm oraşul cu cele mai proaste drumuri din ţară ,garantat Iaşul câştigă primele trei locuri“, scrie Serenela Ursu pe Facebook.

Unii cititori sunt nemulţumiţi că au fost montate instalaţii luminoase doar în zonele centrale, în timp ce locuitorii din celelalte cartiere au fost săriţi de edili, care au invocat criza economică. „Nu sunt bani la buget pentru iluminatul festiv, dar sunt pentru atâtea alte lucruri ... În orice caz, nu putem vota Iaşul ca oraşul cel mai frumos împodobit! Şi Bârladul este mai frumos împodobit!“, spune un cititor pe iasi.adevarul.ro.

În schimb, mulţi cititori au dat like la imaginile cu ornamentele şi instalaţiile de sărbători postate pe pagina de Facebook.

„Da' de unde cel mai frumos! e aiurea......sunt aceleasi ornamente ca si anul trecut, chiar mai putine cred“, spune Mihaela Pop pe pagina de Facebook a cotidianului „Adevărul“ de Iaşi.

Iluminat de sărbători pe bulevardul Independentei

Tudor Pop scrie tot pe Facebook: „Nu as vrea sa fac un comentariu rautacios, insa... motivele pentru care cineva ar fi determinat sa voteze pentru Iasi sunt putine si (unele ) subiective: patriotism local, lipsa bunului gust si a unei minime educatiiestetice, lipsa unui termen de comparatie, samd. Obiectivi fiind, traditiile urbane de Craciun sunt relativ recente in Romania, si cu atat mai noi in Moldova. Sa ne amintim ca orasele transilvanene din secolele trecute aveau acest statut in comparatie cu cele occidentale, pe cand targurile din Moldova erau clasificate asa doar prin prisma numarului de locuitori. Iar sitiatia nu s-a schimbar semnificativ nici acum, in sec. 21“

image

„Halal, lumini pe la primarie. Niste paie nu pune dom' Chirica? Ca am eu restul..“, scrie un cititor pe iasi.adevarul.ro.

Cititorii pot vota oraşul nostru aici, unde pot vedea cum sunt împodobite şi celelalte oraşe din ţară. Trimiteţi imagini cu zonele cele mai frumoase din oraş pe iasi@adevarul.ro. Majoritatea ornamentelor sunt de anul trecut, fapt sesizat şi de cititorii iasi.adevarul.ro. „Nu e la fel ca acum 2 ani????“, se întreabă Irina.

Sute de ieşeni s-au bucurat de feeria de lumini

În acest an, edilii ieşeni au redus la jumătate numărul instalaţiilor decorative care împodobesc oraşul nostru. „Luminiţele de sărbători vor fi mai puţine pentru a putea economisi la buget. S-a renunţat la bradul de la Palat pentru că este distrus aproape în totalitate la concertul de Revelion", declarat recent Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Vezi şi:

FOTOGALERIE Feerie de Sărbători doar în centrul Iaşiului

Anul trecut, ieşenii s-au bucurat de spectacolul de lumini 25 de zile, între 15 decembrie şi 7 ianuarie şi pe 24 ianuarie, pentru care şefii Primăriei au cheltuit 375.000 de lei.

PUTEȚI VOTA ACCESÂND LINKUL DE MAI JOS:

FOTOGALERIE Votaţi oraşul cel mai frumos împodobit de sărbători

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe iasi@adevarul.ro!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite