VIDEO Marş pentru copiii cu autism la Iaşi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marş pentru copiii cu autism de la Iaşi
Marş pentru copiii cu autism de la Iaşi

Zeci de copii cu autism şi părinţii acestora au marcat luni, 2 aprilie, Ziua Internaţională pentru Conştientizarea Autismului  printr-un marş prin centrul Iaşiului.

Ieşenii au luat parte la marş pe traseul Palatul Culturii-Piaţa Unirii, organizat între 12.00-13.00. Cei mai mulţi aveau pancarte cu mesajul „Arată că îţi pasă!“. „Sărbătorim Ziua pentru Conştientizarea Autismului. M-am alăturat marşului din solidaritate. Nu am în familie asemenea cazuri, dar ştiu prin ce trec părinţii şi copiii care suferă de această afecţiune“, a spus Mariana B., care a luat parte la marşul organizat în Iaşi.

Marş pentru copiii cu autism de la Iaşi

Tinerii au purtat pancarte prin care au dorit să-i sensibilizeze pe trecători. Organizatorii au anunţat că în timpul marşului au fost împărţiţi fluturaşi. La ora 13.00 au fost lăsate să zboare zeci de baloane de diferite culori. „Baloanele multicolore simbolizează diversitatea în care trăim", spune Carmen Ghercă, unul dintre organizatori.

Pe 2 aprilie, de la ora 18.00, la Motel Bucium, va avea loc o seară caritabilă care are drept scop strângerea de fonduri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism din Iaşi. „La sfârşitul serii se vor acorda premiile concursului de desene «Desenează în albastru despre autism» la care au participat elevii liceului pentru deficienţi de vedere «Moldova» din Târgu Frumos", a precizat Ghercă.

Copilul-minune cu autism

Manifestări de conştientizarea autismului vor avea loc pe parcursul întregii săptămâni. Află AICI mai multe despre evenimentele organizate la Iaşi.

Marş pentru copiii cu autism. Foto: Florin Chirica

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite