Universitatea „Cuza“, prima din ţară pe web

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea „Cuza“ îşi aşteaptă bobocii
Universitatea „Cuza“ îşi aşteaptă bobocii

Pagina de web a celei mai vechi universităţi din România este cea mai bună din ţară, conform unui prestigios clasament internaţional realizat pentru performanţele din ultima jumătate a anului trecut.

Site-ul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" ocupă ce mai înaltă poziţie din ţară, dar abia locul 538 în topul Webometrics Rank of World Universities. La nivel naţional acesta este urmat de site-ul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi", clasat pe poziţia 618 în topul general.

Vasile Işan, încă patru ani la conducerea primei universităţi din ţară UPDATE

Cea de-a treia universitate ieşeană din Webometrics Rank of World Universities este cea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară aflată pe poziţia 4.138, iar Universitatea de Medicină şi Farmacie se află pe locul 5.082. Universitatea de Arte „George Enescu" de pe locul 7.421 este surclasată de o instituţie de învăţământ superior privată, Universitatea „Petre Andrei din Iaşi", poziţionată pe locul 6.879.

UPDATE Dinozaurii ilegali care au fraudat alegerile de la Politehnica din Iaşi FOTOGALERIE

Clasamentul universităţilor ieşene este completat de Institutul Teologic Romano Catolic de pe locul 12.038, de Universitatea „Apollonia", aflată pe poziţia 18.402 şi de Universitatea „Gheorghe Zane" de pe locul 19.016.

În realizarea ierarhiei site-urilor s-a ţinut cont de utilitatea şi întreţinerea paginilor electronice, de volumul datelor cu relevanţă academică, numărul documentelor şi fişierelor ataşate, vizibilitatea pe internet, numărul de linkuri spre site sau complexitatea site-ului.

Imagini inedite cu fresce de 100 de ani restaurate în corpul din Copou al Universităţii „Cuza“ FOTOGALERIE

Ierarhia Webometrics Rank of World Universities este realizată de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice din Spania.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite