Vasile Işan, încă patru ani la conducerea primei universităţi din ţară UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea „Cuza“ îşi aşteaptă bobocii
Universitatea „Cuza“ îşi aşteaptă bobocii

Două cadre universitare s-au luptat pentru conducerea instituţiei de învăţământ superior. Unul dintre candidaţi a fost chiar actualul rector.

Ora 17: 51: Vasile Işan este noul rector al Universităţii „Al.I. Cuza“. „Vineri, 3 februarie 2012, au avut loc alegerile generale pentru funcţia de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“. Cu 410 voturi, respectiv 66,56% din numărul total de voturi valabil exprimate, prof.univ.dr. Vasile Işan a fost declarat câştigător de către Comisia Electorală. Contracandidatul său, conf. univ. dr. Ştefan Marian Cojocaru, a obţinut 206 voturi“, se arată în comunicatul Comisiei Electorale.

Participarea la vot a fost de 71,14% din totalul alegătorilor cu drept de vot. Din cele 641 de voturi, au fost anulate 25, iar 616 considerate  „valabil exprimate“. Scrutinul a fost validat, deoarece numărul voturilor exprimate a fost de peste două treimi din numărul total al alegătorilor cu drept de vot.

Ora 11.36: Vasile Işan, rectorul în exerciţiu al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" îşi propune în planul managerial pentru următorii patru ani să promoveze instituţia de învăţământ în China şi India, dar şi să creeze un Centru Cultural American cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii şi USAID. Un alt punct din planul actualului rector ţine de aspectele educaţionale. Astfel, Işan vrea „redimensionarea şi ajustarea programelor educaţionale în funcţie de atractivitatea pentru absolvenţii de liceu şi de evoluţiile pieţei muncii", dar, în acelaşi timp, vrea şi „menţinerea programelor educaţionale de tradiţie şi prestigiu, a căror activitate s-a diminuat în ultimii ani".

Dumitru Oprea a ratat un loc în Senatul de la „Cuza“

Singurul contra-candidat al actualului rector, Ştefan Cojocaru, profesor la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice îşi propune să dezvolte resursele umane din Universitate, să aducă instituţia în Top 500, să adapteze procesul educaţional la cerinţele societăţii, să dezvolte parteneriate cu autorităţile publice, cu firmele şi organizaţiile non-guvernamentale şi să îmbunătăţească condiţiile de viaţă şi oportunităţile de învăţare ale studenţilor şi de integrare profesională a absolvenţilor.

Scrutinul pentru alegerea rectorului de la „Cuza" a început de la ora 9.00 în Sala Senatului şi se va finaliza în jurul orei 16.00.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea rezultatele alegerilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza".

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite