Un poliţist de la Rutieră a fost achitat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Melniciuc a fost gtăsit nevinovat într-un dosar în care era acuzat de fapte de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals. Fostul agent al Poliţiei Rutiere a fost acuzat de de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi că ar fi cerut de la un şofer bani pentru a-l scăpa de un dosar penal.

Tribunalul Iaşi a decis vinero să îl achite pe Marius Melniciuc pentru că faptele nu există. În acelaşi dosar a fost găsit nevinovat şi Ovidiu Constantin Negru, acuzat şi el de mărturie mincinoasă şi pentru infracţiunea de complicitate la infracţiunea de fals intelectual. Sentinţa nu este însă definitivă.

citiţi şi:

Un poliţist din „lotul Rutiera", cercetat pentru luare de mită

Procurorii l-au acuzat pe agentul Marius Melniciuc că pe 28 iulie 2009,  i-ar fi cerut lui Mihai B., 700 de lei pentru a nu-i face dosar penal. Bărbatul conducea o maşină care avea numerele de înmatriculare expirate.

Anchetatorii spun că agentul i-ar fi scris totuşi un proces verbal şoferului, menţionând în mod nereal că ar fi condus în aceeaşi zi un alt autoturism fără să poarte centura de siguranţă, şi că i-ar fi dat pentru acest lucru un avertisment.Agentul ar mai fi menţionat în mod nereal în procesul verbal prezenţa ca martor a lui Constantin Ovidiu Negru.

Melniciuc, alături de alţi 13 agenţi, a fost acuzat într-un alt dosar de procurori că ar fi intervenit pe lângă colegi pentru ca amicii, rudele sau cunoştinţele lor să nu fie sancţionate în trafic. O serie de agenţi de la Rutieră sunt cercetaţi în alte două dosare pentru infracţiuni de corupţie.

A iertat un şofer pe o sticlă de whisky

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, care i-au trimis în judecată pe poliţiştii de la Rutieră pentru infracţiuni de corupţie, susţin că Marius Dănuţ Melniciuc nu i-a făcut dosar penal unui şofer, care conducea un Opel cu numere de înmatriculare expirate. Agentul a primit la schimb o sticlă de Jack Daniel's.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite