Un poliţist din „lotul Rutiera“, cercetat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melniciuc (medalion) este deja judecat pentru luare de mită
Melniciuc (medalion) este deja judecat pentru luare de mită

Marius Melniciuc, unul dintre cei 14 agenţi judecaţi, a intrat din nou pe mâna procurorilor. Un şofer s-a plâns magistraţilor că poliţistul i-a cerut bani pentru a nu-i întocmi un dosar penal. Melniciuc spune că este vorba despre o răzbunare.

Scandalul corupţiei de la Rutieră a ajuns la episodul patru. După ce în luna noiembrie a anului trecut 14 poliţişti au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, trafic de influenţă şi luare de mită, unii dintre aceştia sunt cercetaţi şi în alte dosare.

Marius Melniciuc a ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi după ce un şofer s-a plâns că i-a cerut mită pentru a nu-i face dosar penal.

Poliţistul l-a oprit în trafic pe Mihai B., în iulie 2009, pe bulevardul Carol. Şoferul conducea o maşină cu numere de înmatriculare provizorii expirate.

Denunţător misterios

„Deşi în momentul opririi au existat numeroase tentative ale acestuia de a-mi oferi anumite sume de bani, am procedat în consecinţă şi i-am întocmit respectivului dosar penal pentru infracţiunea comisă. Probabil din dorinţa de a-mi face rău, la câteva zile după ce i-am întocmit dosar penal persoana respectivă a depus o plângere penală“, se apără Marius Melniciuc, într-o plângere adresată Tribunalului Iaşi.

Agentul i-a cerut procurorului de caz să-l pună faţă în faţă cu denunţătorul, însă magistratul i-a refuzat cererea. Melniciuc contestă inclusiv decizia procurorului în petiţia depusă la Tribunal. Între timp, cercetările continuă, pe numele poliţistului fiind începută urmărirea penală pentru luare de mită.
„Clientul meu a făcut toate demersurile legale în acest caz. Avem un martor care a fost de faţă la momentul depistării în trafic a denunţătorului şi care a susţinut cele spuse de clientul meu“, a declarat Radu Irimia, avocatul lui Melniciuc. Mihai B., denunţătorul, nu a putut fi contactat.

Melniciuc, alături de alţi 13 agenţi, a fost acuzat de procurori că ar fi intervenit pe lângă colegi pentru ca amicii, rudele sau cunoştinţele lor să nu fie sancţionate în trafic. O serie de agenţi de la Rutieră sunt cercetaţi în alte două dosare pentru infracţiuni de corupţie.

A iertat un şofer pe o sticlă de whisky

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, care i-au trimis în judecată pe poliţiştii de la Rutieră pentru infracţiuni de corupţie, susţin că Marius Dănuţ Melniciuc nu i-a făcut dosar penal unui şofer, care conducea un Opel cu numere de înmatriculare expirate. Agentul a primit la schimb o sticlă de Jack Daniel’s.

10 noiembrie 2008, ora 11.43 - Marius Dănuţ Melniciuc (MMD) şi Ciobăniţă Marius:

MARIUS: - Bună ziua, domnu’ DĂNUŢ! MARIUS la telefon, băiatu’ de adineauri... Eu sunt aici’şa... Da’ nu este Jack Daniel’s... Ce fac? Vă iau altceva? Sau mă duc în CARREFOUR?
MMD: -  Du-te unde crezi tu...
MARIUS: -  Da? Haideţi, că aici’şa nu este. Şi vin încolo, înspre... aşa.. şi mă duc în CARREFOUR.
MMD: - Tot aici mă găseşti... Da?
MARIUS: - Bine, bine.

Procurorii au la dosar şi o altă convorbire din noiembrie 2008, dintre Marius Dănuţ Melniciuc (MMD) şi un coleg, Răzvan Marciuc (MRI):
M.R.I.- Nene, un domn MIHAI CHELARU?
M.M.D.- Ce-i cu el?
M.R.I.- Prieten, prieten, tată!
M.M.D.- Stai oleacă, să mă uit că nici nu ştiu ce..., nu m-am uitat pe acte. Ce maşină are?
M.R.I.- El are un Passat şi ţi-a zis de BULANCEA.
M.M.D.- Da, da. Uite, CHELARU MIHAI! Nici nu m-am uitat la acte.
M.R.I.- Îl trimit la tine?
M.M.D.- Să vină peste vreo oră pe Independenţei, că-i dau actele.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite