Un magistrat ieşean va fi judecat pentru că ar fi primit foloase necuvenite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Angela Ungureanu din cadrul Judecătoriei Iaşi - Secţia Civilă este acuzat de procurorii anticorupţie de săvârşirea infracţiunilor de primire de foloase necuvenite în formă continuată, fals în declaraţii în formă continuată, şi conflict de interese.

Procurorii DNA susţin că Angela Ungureanu ar fi pretins şi primit cu titlu de împrumut în perioada noiembrie 2009-ianuarie 201, de la opt avocaţi din Baroiu1 Iaşi, sumele de 2.250 de euro, 600 de dolari şi 4.600 de lei. 

„Avocaţii respectivi apăraseră interesele legale ale unor persoane care avuseseră calitatea de părţi în cauzele civile pe care judecătoarea Ungureanu Angela le soluţionase, pronunţând soluţii favorabile acestora, sau, în unele situaţii, le avea în curs de judecată. Banii au fost pretinşi şi primiţi după ce şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, inculpata profitând de acest aspect cu ocazia fiecărei solicitări", se precizează într-un comunicat al DNA.

Citeşte şi: Avocaţi audiaţi pe bandă rulantă la Iaşi

Anchetatorii mai susţin că toate împrumuturile ar fi fost solicitate şi primite în condiţiile în care Angela Ungureanu nu mai discutase niciodată în cadru particular cu avocaţii respectivi, ci exclusiv în context profesional, şi fără să se pună problema plăţii vreunei dobânzi.

„Sumele de bani menţionate mai sus au fost pretinse şi în contextul în care inculpata Ungureanu Angela folosea banii pentru a achita mai multe împrumuturi contractate anterior. Astfel, Ungureanu Angela nu a menţionat în cuprinsul declaraţiilor de avere din perioada anilor 2006 - 2010 datoriile care rezultau din contracte încheiate cu instituţii de creditare, deşi cuantumul lor depăşea echivalentul sumei de 5.000 de euro", se mai arată în comunicatul DNA.

Magistratul cercetat pentru mită a dat peste cap activitatea Judecătoriei Iaşi

Pe 28 ianuarie, Angela Ungureanu a fost reţinută pentru 24 de ore, iar pe  29 ianuarie Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru judecători nu a avizat arestarea preventivă a acesteia.

Dosarul magistratului urmează să fie soluţionat de Curtea de Apel Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite