Magistratul cercetat pentru mită a dat peste cap activitatea Judecătoriei Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspendarea judecătoarei Angela Ungureanu, cercetată pentru luare de mită, a pus în dificultate conducerea instanţei. Reprezentanţii Judecătoriei Iaşi nu ştiu încă ce va întâmpla cu dosarele în care magistratul s-a pronunţat, dar nu le-a motivat.

Situaţie fără precedent la Judecătoria Iaşi. Suspendarea Angelei Ungureanu, cercetată pentru că ar fi primit 2.500 de lei de la o avocată pentru a urgenta tehnoredactarea unei hotărâri judecătoreşti,  a dat peste cap activitatea instanţei. Reprezentanţii instituţiei nu ştiu încă ce se va întâmpla cu dosarele judecătoarei pronunţate deja şi care trebuiau motivate. „Nu ne-am mai întâlnit cu o astfel de situaţie. Am cerut Consiliului Superior al Magistraturii o lămurire în această privinţă", a declarat Daniel Mirăuţă, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Iaşi.

O parte dintre ieşenii care erau părţi în dosarele judecate de Angela Ungureanu au venit să se intereseze ce se va întâmpla după suspendarea magistratului. „Dosarele în care sunt fixate termene vor fi preluate de alţi magistraţi, iar cele în care s-a rămas în pronunţare vor fi repuse pe rol în acelaşi scop. Singura problemă este cu dosarele pronunţate deja şi care trebuiau motivate", a adăugat judecătorul Daniel Mirăuţă.

Împrumut de 2.500 de lei

Procurorii DNA au reţinut-o vineri pe Angela Ungureanu pentru că ar fi primit 2.500 de lei împrumut de la Nicoleta Balica. „Judecătorul i-a dat de înţeles avocatului că va face demersurile necesare pentru a urgenta tehnoredactarea unei hotărâri pe care o pronunţase în cursul lunii noiembrie 2010 în cadrul unui proces civil în care avocatul reprezentase interesele legale ale părţii care câştigase procesul", precizează într-un comunicat procurorii DNA. Procurorii DNA au dispus ca judecătoarea să nu părăsească localitatea.

Conducerea Curţii de Apel şi-a prezentat ieri poziţia în legătură cu acest caz. Nu ne putem lansa în comentarii cât timp investigaţia este în derulare. Eventualele breşe ivite în sistem prin presupuse abateri de la normele de integritate nu pot compromite reputaţia, probitatea profesională şi eforturile depuse de întreg corpul profesional în realizarea actului de justiţie",a   declarat Cristina Văleanu, preşedintă Curtea de Apel Iaşi.

Anchetă de la dosarul SC Coseli SA

 Avocata Nicoleta Balica i-ar fi împrumutat bani Angelei Ungureanu pentru a urgenta tehnoredactarea unei hotărâri date într-un dosar care privea SC Coseli SA. În acest caz s-a solicitat partajul bunurilor unei familii din Paşcani pentru că firma deţinută de soţ, avea datorii de 59.962 la Coseli. Societatea lui Simi Marţolea ar fi cumpărat de la firma ieşeană o cantitate de fier.Reclamanţii au încercat să-l execute silit pe soţ, dar pentru că ar fi avut doar bunuri în comun cu soţia au cerut judecătorului să le împartă.

 

 Citiţi şi:

Iaşi: (AUDIO) Denunţătoarea magistratului reţinut pentru luare de mită: „Relaţia dintre avocat şi judecător nu trebuie să se bazeze pe bani!"

Iaşi: Judecătoarea reţinută pentru o mită de 2.500 de lei a fost eliberată (VIDEO, UPDATE)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite