Iaşi: Un avocat din "Dosarul Rutiera" a fost acuzat că a condus băut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Horga (31 de ani) a fost trimis ieri în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi pentru conducere cu alcoolemie. Avocatul din Baroul Iaşi a fost depistat că a condus maşina lui Renault Megane deşi avea o alcoolemie de 1,10 grame pe litru alcool în sânge.

Potrivit rechizitorului, pe 5 mai 2010 Horga s-a dus cu nişte prieteni într-un club aflat în Casa Studenţilor. După ce s-ar fi certat cu iubita lui avocatul ar fi băut 400 mililitri de vin şi 300 de mililitri de whisky. Apoi Andrei Horga s-a urcat la volanul unui Renaul Megan şi a pornit spre locuinţa lui din Valea Lupului. Însă pe bulevardul Păcurari avocatul a pierdut controlul maşinii şi s-a oprit într-un stâlp. Poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au dus pe avocat la recoltare de probe biologice. Rezultatele primei probe au arătat 2,35 grame la mie alcool în sânge, iar a doua 2,20 grame la mie alcool în sânge.

Citiţi şi:

Iaşi: Audieri-maraton în dosarul poliţiştilor din Lotul Rutiera (UPDATE)

Iaşi: Alba-neagra cu dosarul agenţilor de la Rutieră

„Cercetările au relevat faptul că inculpatul a condus autoturismul, având o îmbibaţie alcoolică de 1,10 g ‰ alcool pur în sânge.Această valoare de 1,10 g ‰ a fost stabilită în urma calculului retroactiv al alcoolemiei, pentru prima probă biologică de sânge, prelevată la un interval de 35 de minute de la momentul depistării în trafic, rezultând în urma analizei toxicologice o valoare a alcoolemiei de  2, 35 g ‰", se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

"Ce scrie în acte aia rămâne. Nu am nimic de comentat", a declarat Cătălin Horga, avocatul Andrei Horga.

Andrei Horga reprezintă unul dintre poliţiştii cercetaţi pentru fapte de corupţie în "dosarul Rutiera".

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite