Iaşi: Audieri-maraton în dosarul poliţiştilor din Lotul Rutiera (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 14 agenţi din cadrul Poliţiei Rutiere, acuzaţi de fapte de corupţie, vor fi audiaţi astăzi la Tribunalul Iaşi. Poliţiştii ar trebui să dea astăzi explicaţii judecătorului în legătură cu acuzaţiile care li se aduc.

Ora 12.05 Avocaţii au refuzat să-i pună întrebari lui Vănel Carp.

„Noi, apărătorii, considerăm că nu pot fi adresate întrebări pe situaţia de fapt desprinsă din redarea convorbirilor telefonice deoarece contestăm autenticitatea înregistrărilor“, a spus Ionel Nechita, avocatul lui Carp în faţa judecătorilor.

Procesul s-a încheiat la ora 11.40, iar următorul termen va avea loc pe 17 martie când vor fi audiaţi alţi agenţi.

Ora 11.55 Judecătorii au încheiat audierile la acest termen. Procesul va fi reluat pe 17 martie când vor fi ascultaţi şi alşi alţi agenţi

RA 11.00 Audierea agentului Vănel Carp acuzat de infracţiuni de corupţie în dosarul Rutiera a început la ora 9.30.

„Sunt nevinovat. A trecut foarte mult timp din 2008, iar pe multe din persoanele care apar în dosar nu le cunosc“, a declarat Vănel Carp în faţa judecătorului.

Acesta dă explicaţii în legătură cu fiecare din cele peste 20 de fapte care i se reţin. Poliţistul a susţinut în majoritatea cazurilor că nu-şi aminteşte să fi vorbit cu colegii lui sau că nu a intervenit pe lângă diferiţi agenţi pentru a scuti anumite persoane de sancţiuni.

Iaşi: EXCLUSIVITATE- Lista ruşinii de la Poliţia Rutieră (UPDATE)

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au trimis în judecată, în luna noiembrie 2009, 14 agenţi din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi pentru infracţiuni de corupţie.Poliţiştii au fost acuzaţi că ar fi intervenit pe lângă colegi pentru ca amicii, rudele sau cunoştinţele lor să nu fie sancţionate în trafic.

Nouă luni la Curtea Constituţională

Cu toate că procesul a început la sfârşitul anului 2009, nici până acum agenţii nu au fost audiaţi. Dosarul a fost amânat de câteva ori, iar în aprilie 2010 avocaţii poliţiştilor au invocat o excepţie, iar Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea dosarului la Curtea Constituţională.

Iaşi: Procesul poliţiştilor din Lotul Rutiera s-a amânat din nou

La termenul de pe 17 februarie agenţii trebuiau audiaţi, dar dosarul s-a amânat pentru că unul dintre avocaţi era bolnav. În acelaşi timp, judecătorul a decis ca Baroul Iaşi să stabilească avocaţi din oficiu pentru toţi cei 14 inculpaţi din dosarul Rutiera, pentru ca aceştia să le ia locul apărătorilor angajaţi în cazul în care ei nu pot veni la proces.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite